Англия - Уелс: Никакви шансове за гостите


Н. Гавазов

Англия - Уелс: Никакви шансове за гостите

Англия - Уелс
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 06.09.2011
Час: 21:45
Съдия: Роберт Шергенхофер (Австрия)

Във вторник вечер Англия пореща Уелс в квалификационна среща за Евро 2012 и при победа може да направи важна крачка по пътя си към финалите на Европейското първенство в Полша и Украйна догодина. Отборът воден от Капело се намира в отлична позиция след победата над България с 3:0 в петък, допълнително облагодетелстван от загубата с 1:2 на втория в класирането Черна гора срещу Уелс. В момента „Трите лъва" са първи в квалификационна група G с 14 точки, следвани от отбора на Черна гора, който има 11 точки. Всичко това означава, че при победа във вторник вечер, Англия ще се нуждае само една точка на 7 октомври срещу Черна гора, за да обезпечи класирането си за Евро 2012.

Последният мач на хората на Капело бе срещу България и само за едно полувреме британците се разправиха с българския отбор, а през втората част бе забавно да се наблюдава, как гостите разиграват топката, докато техните противници полагаха максимални усилия да откраднат топката.

„Това бяха важни три точки. Проведохме много добър мач. Не беше леко, но успяхме да вкараме красиви голове и изглеждахме уверено. Аз съм доволен не само от действията на отбора, но и от настроенията сред играчите. Те се сражаваха за победата", заяви след мача Капело.


Аутсайдерът Уелс в петък вечер спечели първите си точки в групата, но направи чудесна услуга на Англия, побеждавайки с 2:1 не кой да е, а вторият в класирането Черна гора. „Драконите" показаха не само много ентусиазъм, но и добра, контраатакуваща игра и усилията им бяха възнаградени с голове на Морисън и Рамзи. Въпреки, че гостите намалиха с попадение на Йоветич 19 минути преди края на редовното време, домакините удържаха на натиска на своя противник и в крайна сметка триумфираха.

Историята не е на страната на уелсците. В последните 12 мача срещу Англия, „драконите" имат само три победи и последната е през 1984 година. В същото време „Трите лъва" са 12 месеца без победа на „Уембли" и това е печален рекорд от три десетилетия насам.

„Не е лесно да играеш с Англия, но ние не изпитваме никакъв страх. Двубоят с Черна гора показа нашият потенциал - демонстрирахме добър футбол и от мач на мач прогресираме. Уверен съм - очаква ни светло бъдеще", заяви наставникът на Уелс Гари Спийд.


Англия ще бъде без Джак Уилшър, който се очаква да бъде извън игра поне два месеца, обратно в отборите си заради травми бяха изпратени Мика Ричардс и Дарън Бент. Капело няма да може да разчита и на Бейнс - Лейтън увреди бедрото си и вече се завърна в Евертън.

Схемата, на която Капело ще заложи е същата, която използва в София 4-2-3-1. Вероятен състав: Харт; Смолинг, Тери, Кейхил, Коул; Паркър, Бари; Уолкът, Йънг, Даунинг; Рууни.

Гари Спийд няма да може да разчита на Крейг Белами и Дейвид Вон, който натрупаха жълти картони. Надеждите са Джак Колисън да се възстанови напълно за мача, добрата новина е, че в отбора се завръща опитният защитник Джеймс Колинс.

Схема на игра 4-4-1. Вероятен състав: Хенеси; Гюнтер, Уилямс, Колинс, Тейлър; Бейл, Колисън, Рамзи, Ледли; Ърншоу, Морисон.

 


Тежък двубой се очертава за Уелс. Добрата форма, в която се намира Рууни, Даунинг и Йънг не вещае нищо добро за „драконите", а подкрепата на „Уембли" ще даде допълнителен ентусиазъм в действията на англичаните. Очакванията са, че отборът на Капело ще атакува по-често и много по-опасно. От друга страна, контраатаката на Уелс се нуждае от ефективен нападател, но при отсъствието на Белами, едва ли ще има сериозни опасности пред вратаря Харт. Всякакъв друг резултат, освен победа за домакините ще бъде изненада.

Прогноза за: Англия - Уелс 2:0

 

Коефициенти от bet365:
Англия - 1.14
Равен - 7.50
Уелс - 21.00

Коефициенти от Offsidebet:
Англия - 1.12
Равен - 7.25
Уелс - 21.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142