Италия ще спре Словения в преследването на второто място


А. Павлов

Италия ще спре Словения в преследването на второто място

Италия - Словения
Стадион: "Стадио Артемио Франки", Флоренция
Дата: 06.09.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Италия - Словения е най-интригуващият мач, който тази седмица ще се изиграе в Група C от квалификационната кампания за Евро 2012. В другите две срещи от групата един срещу друг ще застанат Сърбия и Фарьорските острови и Естония и Северна Ирландия. Категоричен лидер в класирането са италианците, които завоюваха 19 точки от досегашните си седем срещи. Втората позиция в Група C пък заема Словения с 11 пункта, колкото има и третата Сърбия, която обаче е с по-лоша голова разлика от словенците. На четвъртото място се намира Естония с актив от 10 точки, пети са севернорландците с девет, а последни в групата са Фарьорските острови със скромните четири пункта.

Общо взето, виждаме, че нещата в Група C се развиват според очакванията. Скуадра адзура вече е с единия крак на европейското първенство в Полша и Украйна, като един успех срещу Словения ще обезпечи напълно участието на тима на континенталния шампионат. Момчетата на Чезаре Прандели обаче ще трябва да се потрудят здраво, ако искат да преборят съпротивата на своя опонент. Словенците, които в петък претърпяха неочаквана и неприятна загуба с 1:2 от Естония, все още имат шансове да стигнат до плейофите, но за тази цел e необходимо хората на Матиаж Кек да измъкнат нещо от визитата си на "Артемио Франки".

Действително тази задача не изглежда никак лесна за гостите, ала в последните две-три години те се доказаха като корав отбор, тъй че в никакъв случай не можем да ги отпишем. Плюс това има един интересен момент, който си заслужава да засегнем. В осемте двубоя, които Словения проведе дотук в квалификациите, тимът спечели осем точки на чужд и едва три на свой терен. Играчите на Кек все още нямат поражение далеч от дома, след като победиха Естония и Фарьорските острови и завършиха наравно срещу Сърбия и Северна Ирландия.

Именно Белите орли се явяват пряк съперник на словенците в битката за второто място. Факт е, че възпитаниците на Владимир Петрович имат мач по-малко от Словения, но с изключение на предстоящия двубой с Фарьорските острови оставащите две срещи на Сърбия далеч не са леки. В предпоследния си мач западните ни съседи са домакини на Италия, а в последния си двубой играят като гости със словенците, като това би могло да бъде директен спор за втората позиция.

При всички положения и двете страни ще дадат всичко от себе си в тази борба. Така треньорът на Словения Матиаж Кек ще заложи на същия състав, който падна с 1:2 от Естония. Този ход от страна на 49-годишния наставник не е нито толкова нелогичен, нито толкова изненадващ, защото предприемането на промени може да навреди на синхрона в стартовия състав на отбора.

От друга страна, треньорът на Италия Чезаре Прандели смята да направи две промени в сравнение с мача срещу Фарьорските острови. Очаква се десният бек Кристиан Маджо да отстъпи мястото си на Матия Касани, а левият Доменико Кришито - на Федерико Балдзарети.

Тези рокади обаче няма да навредят на италианците, като техният наставник Прандели заяви ясно, че Маджо и Кришито ще бъдат заменени от двама напълно равностойни на тях играчи.

Въобще надали ще учудим някого, ако изкажем твърдението, че домакините са по-класният отбор от словенците както в индивидуален, така и в отборен план. Затова, колкото и мотивирано да подходят гостите към утрешния дуел, стабилната Италия в тези квалификации изглежда напълно способна да спре своя съперник в преследването на второто място и с това да си осигури и на хартия класирането за Евро 2012.

Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

29 март Украйна - Италия 0:2 (Приятелска среща)
03 юни Италия - Естония 3:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 юни Италия - Ирландия 0:2 (Приятелска среща)
10 август Италия - Испания 2:1 (Приятелска среща)
02 септември Фарьорски острови - Италия 0:1 (Квалификация за Евро 2012)

Словения:

25 март Словения - Италия 0:1 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Северна Ирландия - Словения 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
03 юни Фарьорски острови - Словения 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Словения - Белгия 0:0 (Приятелска среща)
02 септември Словения - Естония 1:2 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Италия - Словения

6 мача
3 победи за Италия
1 равенство
2 победи за Словения
Голова разлика: 4:3 за Италия


Коефициенти от bet365:
Италия - 1.36
Равен - 4.50
Словения - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Италия - 1.35
Равен - 4.33
Словения - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
20