Льов освободи от Бундестима Йозил, Швайнщайгер и Нойер


Н. Гавазов

Льов освободи от Бундестима Йозил, Швайнщайгер и Нойер

Полузащитникът на Реал Мадрид Месут Йозил бе освободен от участие в приятелския мач срещу Полша, който националният отбор на Германия под ръководството на Йоаким Льов трябваше да изиграе с Полша. Наставникът на Бундестима освен Йозил, освободи също така Нойер и Швайнщайгер и по този начин, нито един от тези футболисти няма да пътува до Гданск, където от 21:45 българско време на „ПГЕ Арена Гданск" двата отбора ще премерят сили.

„Това решение е част от моята спортна концепция. Предпочитам да дам почивка на тези футболисти, които са натоварени в клубовете си. Освен това, ще мога да използвам млади играчи, които да обигравам", споделя Льов.

В Германия не могат да се нарадват на успехите на своя отбор. Възпитаниците на Йоаким разгромиха австрийците с 6:2 и се класираха за Евро 2012, като това беше осма поредна победа за Бундестима, а авторът на хеттрик във въпросния двубой - Месут Йозил заяви, че това е най-силният състав, който Германия е имала в последните години и добави, че всички в отбора са готови да спечелят нещо голямо.

 

  Сподели
206