Матеус се извини за поведението на българските фенове


Н. Гавазов

Матеус се извини за поведението на българските фенове

Старши-треньорът на националния отбор по футбол на България Лотар Матеус се извини за поведението на една част от феновете на тима си. Както е известно, при смяната на Ашли Йънг с Джеймс Милнър в 61-та минута на мача на стадион „Васил Левски" тази вечер, група привърженици на домакините отправи обиди на расистка основа към крилото на Манчестър Юнайтед, вследствие на което, Футболната асоциация на Англия (ФА) подаде жалба до УЕФА относно поведението на част от българската агитка.

Подобно на капитана на „Трите лъва" Джон Тери, Лотар Матеус заяви, че не е много добре информиран какво точно се е случило, тъй като е бил фокусиран върху събитията на терена.

„Жалко е, ако такива неща са се случили. Поради това, искам да се извиня от името на Българската федерация по футбол", заяви Матеус на пресконференцията след двубоя.

Англия и преди се е сблъсквала с прояви на расизъм по европейските терени. Най-пресният пример бе преди седем години в Испания, когато Шон Райт-Филипс и Ашли Коул бяха освирквани от фенове на домакините по време на приятелски мач в Мадрид.

Наставникът на гостите Фабио Капело също призна, че не е чул скандирания на расистка основа.

„Аз не чух нищо. Бях фокусиран изцяло върху играта", заяви италианецът.

„Ние запознахме представителите на домакините и делегатът на УЕФА след мача. Това е всичко, което мога да ви кажа", заяви говорител на ФА.

 

  Сподели
96