Кристиано с два от головете срещу Кипър


И. Ангелов

Кристиано с два от головете срещу Кипър

Португалия направи добро представяне срещу Кипър в Никозия, като гостите победиха с 0:4 - головете вкараха Роналдо, Дани и Уго Алмейда. Както може да се очаква португалците доминираха във владението на топката и играта като цяло, но в началото трудно се стигаше до каквито и да е ситуации.

Първия удар в мача дойде в десетата минута - дело на Елдер Пощига. Кристиано Роналдо падна в наказателното след минути, но дузпа нямаше. В следващата атака отново Пощига имаше шанс. Вратаря обаче не бе преодолян в ситуация едно в едно. Роналдо продължи да тормози противника с удари, които трябваше да се спасяват от вратаря Георгалидес.

Малко след 30-ата минута обаче Кипър остана с човек по-малко. Добрашинович бе изгонен след два жълти картона - за игра с ръка в наказателното той бе изгонен, а Кристиано Роналдо реализира дузпата.

Така завъши полувремето, а второто вече бе ясно, че ще се развива под ръководството на Роналдо и компания. Роналдо реализира отново след добра атака и комбинация с Луиш Нани само 10 минути преди края. Уго Алмейда бе изведен сам срещу вратата и вкара не дълго след това - отново топката бе предоставена от Роналдо. Дани пък вкара от далечно разстояние в добавеното време, за да оформи 0:4 за гостите.

  Сподели
113