Безлична България бе прегазена от Англия


И. Ангелов

Безлична България бе прегазена от Англия

Българският национален отбор не показа нищо и като че ли заслужено няма да вземе участие на Евро 2012, след като гостуващата Англия надделя над домакините с 0:3 на стадион "Васил Левски". Стадионът бе описан от множество английски журналисти като "най-лошият, на който са играли англичани". Както се виждаше и през малките екрани, освен неокосената трева, на много места различни видове цветя си вирееха свободно. За капак едната дузпа е точка от кал, а всичко това бе посредствено описано от журналистите на най-футболната страна.

Пред погледа на Димитър Бербатов, който в началото на двубоя изглеждаше в добро настроение, българите не показаха достатъчно, като дори нямаха толкова точни удари, колкото Англия голове, но това не бе най-трагичното нещо днес.

Българите не започнаха добре и първият гол падна бързо. В 13-ата минута Гари Кейхил отбеляза. Гарет Бари пусна меко подаване в наказателното, а защитника овладя и преодоля Михайлов. В 21-ата минута Уейн Рууни надскочи всички в наказателното и вкара с глава, след корнер на Даунинг. Нападателят се разписа и в 45-ата минута, като Йънг пусна топката на Рууни на гол линията, а той само трябваше да я довкара.

Така англичани се оттеглиха на полувремето спокойни за второто полувреме, а българите на стадиона се молеха отново да гледат Трифон Иванов и легендата Христо Стоичков, които всяваха страх у всеки противник и изстреляха националите ни до финалите на Световното през 94 година.

Второто полувреме не предложи нищо различно като игра от страна на българите, а и англичаните. Дали е успокоение факта, че цяло полувреме Англия не вкара на България? Освен това като единствено добро положение пред вратата на Джо Харт се оказа едно центриране от корнер на Мартин Петров, което Стилиян Петров отигра с глава, но вратаря спаси.

И така Англия дойде на "Васил Левски" и си свърши работата, а може би е хубаво, че българите няма да се излагат на Евро 2012. Може да си представяме какво би очаквало такъв отбор на голям форум, където всички отбори биха били от класата на днешния противник.

Мартин Петров, след мача, сподели тежката реалност на българския футбол в момента: "На светлинни години сме от тях. Трябват драстични промени, ако искаме дори да се доближим до техния футбол."

В интервю след мача самият Лотар Матеус призна, че българския тим е бил провален от множество грешки в отиграванията днес, макар че според него тима не притежава достатъчно качество да се противопостави на такава сила в световния футбол. Той нямаше колебания, че е човека, който прави решенията в тима, но дали оставянето на Манолев извън групата днес бе печеливш ход с оглед резултата?

Екип на FUTBOL-TV

  Сподели
108