Де Ла Фуенте: Тук няма клубове, това е национален отбор


Н. Гавазов

Де Ла Фуенте: Тук няма клубове, това е национален отбор

Националният отбор на Испания победи Сърбия в мач от четвъртия кръг на Лигата на нациите на УЕФА на свой терен.

Старши -треньорът на Фурия Роха Луис де ла Фуенте оцени представянето на своя отбор.

"Първо, позволете ми да благодаря на Кордоба. Щастливи сме от този вид прием, където и да отидем в Испания. Създаваме много важна връзка за бъдещето. Чувствам се много комфортно на това място. Реакцията на феновете е изключителна. В Андалусия работите усилено и накрая получавате много добри футболисти.

Моят договор? Всеки, който ме смята за арогантен по този въпрос, си противоречи. Познавате ме такъв какъвто съм и това е всичко, което трябва да знаете за мен.

Дай Боже да продължаваме да печелим. Когато печелите много и често, се доближавате до загубата. Постоянно искаме повече и повече всеки ден, този отбор е ненаситен в спортно отношение и иска нови предизвикателства. Радваме се на тази ситуация.

Ще видим къде ще стигнем и ако не успеем да изминем някоя отсечка, това е защото ще имаме големи съперници. Поражението така или иначе ще се случи, защото така е в спорта. И тогава ще започнем друг нов цикъл. Но който иска да ни победи, ще трябва да направи много.

Познавам моите играчи много добре. И съм изненадан, че сте изненадан от тези играчи. Чувствате, че само защото не играят в определени отбори, те нямат същото значение като другите. Вместо това познавам играта им, независимо от имената, така че не ме разочароват. Ние сме в безопасност в това отношение.

Направих много малко грешки в състава, откакто съм тук, просто погледнете в архивите на вестниците. Имаме настояще и бъдеще. Направихме някои от старите играчи лоялни към нашите идеи, а новите играчи в замяна много бързо приеха това, което се иска от тях. Това опростява всичко.

Ние сме фантастичен екип и преди всичко сме семейство. Това е много обединяващо и овластяващо. Всички работим заедно и всички имаме равен дял в победата. Това е екипно усилие и прави нещата много по-лесни.

Не става въпрос дали си голям играч или не, нещата са такива, каквито са. Земята е кръгла и това е всичко. Не можете да вървите срещу фактите.

Много съм спокоен и нямам намерение да се променям. Но ако ми гласуваха повече доверие, също щях да го заслужа. Други биха използвали тяхната харизма, но аз съм смирен и учтив... и ще спра до тук.

Казвал съм го и преди – трябва да възстановим духа от 2010 г. Вече го имаме, само трябва да го поддържаме и резултатите помагат много. Всички трябва да работим заедно. Виждам други отбори и е страхотно, когато отидеш на стадиона и там има 50 000 хървати и 12 000 испанци.

Радвам се да видя такава реакция като в Кордоба и Мурсия, това е впечатляващо. Гордея се, че живея в Испания, че съм испанец и имам такива фенове. Ако се разсейваме с други неща, влизаме в клубен конфликт... Тук няма клубове, това е националният отбор

Радвам се, че името на Мората бе скандирано в Мурсия и Кордоба. Всичко се променя, ние сме честни с един велик футболист и човек и уважаваме стойността на един велик капитан. Вчера в Германия се сбогуваха с трима-четирима халфове. Днес се сбогуваме с Навас и аз ще ги уважа всички.

Дузпите на Мората и Оярсабал? Двамата са големи специалисти и винаги казваме, че който е в по-добро състояние, трябва да бие дузпата. Микел искаше Алваро да изпълни тази дузпа и бяхме много доволни от неговия гол след това. Чудесно е, че е щастлив и в добро настроение, съотборниците му празнуваха повече от него. Това показва отборния дух на този отбор.

Винаги искаме да сме първи. Това е испанският национален отбор, а не приятелски мач и трябва да се състезаваме на най-високо ниво с най-добрите испански играчи. Играчите идват тук с удоволствие. През ноември най-добрите ще се върнат отново“, каза испанският специалист.

В следващия кръг Испания гостува на Дания.

  Сподели
58