Левски се похвали с 15 национални състезатели


Н. Гавазов

Левски се похвали с 15 национални състезатели

Петнадесет футболисти на Левски получиха повиквателни за срещите на националните отбори в началото на месец октомври 2024 г.

Нападателят Александър Колев е извикан в състава на представителния тим на България за двубоите от Лигата на нациите с Люксембург на 12 октомври в Пловдив и със Северна Ирландия на 15 октомври в Белфаст.

Защитникът Кристиан Макун получи повиквателна за представителният тим на Венецуела за световните квалификации срещу Аржентина на 11 октомври в Матурин (Венецуела) и срещу Парагвай на 16 октомври в Асунсион (Парагвай).

Нападателят Марин Петков е повикан в младежкия национален отбор на България за европейските квалификации срещу Германия на 11 октомври в Регенсбург и срещу Израел на 15 октомври в Гьор (Унгария).

Защитниците Дейвид Михалев и Виктор Любенов, полузащитникът Александър Божилов и нападателят Преслав Бачев са извикани в юношеския национален отбор на България до 19 години за участие в лагер-сбор и контролни срещи с връстниците си от Молдова на 12 октомври и 15 октомври в София.

Вратарят Калоян Дойчинов, защитниците Васил Тинчев и Борис Иванов, полузащитникът Пол Дочев и нападателите Ландон Йескас, Емилиян Николов, Георги Тодоров и Антоан Петров взеха участие в лагер-сбор на регионалната селекция на България U14 – зона София в Национална футболна база "Бояна“ от 26 до 28 септември.

""ПФК Левски“ пожелава успех на всички свои футболисти с националните екипи", съобщава пресслужбата на "сините".

  Сподели
9