Де ла Фуенте: Липсваше ни свежест


Н. Гавазов

Де ла Фуенте: Липсваше ни свежест

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте прие философски равенството 0:0 със Сърбия в първия мач на тима от Лигата на нациите. Според него на тима му липсва свежест, но това е нормално, имайки предвид, че сега все още е началото на сезона.

"Липсваше ни свежест и ритъм, но това е нормално в началото на сезона. Това беше почти като предсезонен мач. След четири-пет срещи нещата ще изглеждат по-добре. Освен това днес срещу нас имахме опонент пълен с енергия, който се защитаваше много добре", смята Де ла Фуенте.

"Заложих на Айозе като нападател, защото исках от него повече дълбочина и по-точно завършване на атаките. През първото полувреме той не получи достатъчно топки. След това влезе Оярсабал и успя да създаде проблеми, но за съжаление се контузи. Дано не е нещо сериозно. Той има сериозно изкълчване на глезена, но прегледите ще покажат точно колко тежка е контузията", допълни специалистът.

Освен това той поиска и дузпа за нарушение срещу Хоселу.

"На терена изглеждаше като дузпа, а аз само поисках ВАР да разгледа ситуацията. Хоселу също каза, че това е дузпа. Това можеше да промени хода на мача и резултата. През първото полувреме ни липсваше свежест и финалния пас. През втората част коригирахме нещата, но пък тогава ни липсваше точност в завършващата фаза", каза още наставникът.

Накрая той коментира и ситуацията с Фабиан Руис, който напусна терена гневен след смяната си.

"Фабиан е добре. Смених го, за да пусна свежия Педри. Нормално е играчите да не са доволни, когато ги сменят, защото искат да играят до края", завърши Де ла Фуенте.

  Сподели
32