Реднап: Лампард и Джерард лесно могат да водят Англия


И. Ангелов

Реднап: Лампард и Джерард лесно могат да водят Англия

Хари Реднап запита защо Франк Лампард и Стивън Джерард не са в мислите на Англия, тъй като и двамата биха могли да свършат работата, "дори на челна стойка“. "Трите лъва" се озоваха на пазара за нов мениджър, след като Гарет Саутгейт прекрати своя осемгодишен мандат. Той ръководи тима до полуфиналите на Световното първенство и последователните финали на Европейското първенство, но не успя да завърши 58-годишното чакане за успех в играта при мъжете.

Хора като Греъм Потър и Еди Хау се смятат за водещи претенденти да поемат поста от Саутгейт, но Реднап – който редовно беше пренебрегван от Англия, когато беше на върха на треньорските си сили – каза пред The ​​Sun:

"Мъжете, които виждам като очевидни фаворити, ще имат късмет дори да получат интервю. Съмнявам се, че има много хора, които биха се съгласили с мен, когато казвам, че ФА не трябва да търси повече от Стивън Джерард или Франк Лампард за следващия бос на "Трите лъва". Всеки от тях би могъл да свърши работата лесно, дори стоейки на главата си, но вероятно нито един от тях няма да получи дори телефонно обаждане.

"Имайте предвид, че много хора ще настояват, че няма причина да го правят, защото вече са отписали и двамата като провали. Забравяйки, че Франк достигна финал за ФА Къп и завърши четвърти в първия си период в Челси. Или фактът, че Евертън беше в такава бъркотия, че той нямаше никакъв шанс, когато отиде там.

"Има всички шансове да забравят времето на Стиви в Рейнджърс, въпреки първия им триумф от десетилетие насам – без да загуби мач дори – и да кажат, че е бил провал в Астън Вила. Но вие ми покажете мениджър, който не е имал труден период някъде във времето.

"Потър със сигурност го направи в Челси - той издържа само 31 мача и загуби 11 от тях. Същото направи и Унай Емери, човекът, който замени Стиви като бос във Вила, когато беше мениджър на Арсенал. Случва се на всички. И така, каква е разликата между Потър и Франк? Защо единият е очевиден кандидат за Англия, а другият дори не заслужава да бъде споменат?“

Реднап добави, а бившият нападател на Англия Гари Линекер също предложи Лампард да бъде замесен:

"Ако Футболната асоциация иска някой, пълен с футболни познания – също и на международно ниво – и който познава играта отвътре и отвън на това ниво, Франк и Стиви са над всички. Играчите също биха ги харесали. Те отчаяно биха искали да играят за тях. Те не биха имали нищо друго освен уважение, независимо дали Лампард или Джерард е наставник. И така, и двамата ли са на сметището завинаги, защото са имали провал някъде във времето? Скоро няма да останат никакви мениджъри, ако това е всичко, което е необходимо.

"И ето още нещо. Въпреки че се нуждаете от дебела кожа, за да бъдете клубен мениджър, това не е и процент от това, което се изисква на международно ниво. Това важи и за играчите - със сигурност по-възрастните - също. И Стиви и Франк биха могли да ви разкажат всичко за това по-добре от повечето. Някои от нещата, с които Франк трябваше да се примири навремето, бяха ужасяващи, ужасни неща. Същото беше и за Джеро, особено когато беше капитан. Но двамата се изправиха и преминаха през него. И това е типът характер, който искате и имате нужда като мениджър на Англия."

Лампард и Джерард спечелиха над 100 мача за Англия в дните си на игра. Последният, който е легенда на Ливърпул, в момента е треньор в Саудитска Арабия с Ал-Итифак, докато Лампард е без работа, откакто прекрати втория си престой на "Стамфорд Бридж".

  Сподели
36