ФА: Няма да има мач и при затворени врати


Н. Гавазов

ФА: Няма да има мач и при затворени врати

Футболната асоциация на Англия (ФА) отхвърли вероятността приятелската среща с Холандия да се играе тази вечер при закрити врати. Както е известно, след като вчера шефовете на столичната полиция съобщиха, че не разполагат с нужните ресурси, с които да гарантират реда на „Уембли", на фона на продължаващите безредици по улиците на Лондон и някой други градове в Англия, ФА взе решение да отмени насрочената за сряда контрола с „лалетата".

Късно снощи някои медии изказаха предположението, че днес двубой все пак ще има, но той ще се играе при закрити врати - т.е. без публика и няма да има проблеми с издаването на сертификат за безопасност от страна на полицията. Днес обаче, без дори да направят опит да се свържат със своите холандски колеги, ФА категорично отхвърли идеята.

„Всеки, който е играл при затворени врати знае за какво става дума. Няма никакъв смисъл да коментираме такива слухове - безсмислена е идеята. Ако имахме някакви подобни варианти, ние щяхме отдавна да сме предложили тази опция на холандците. Но тук има и други фактори, които се намесват и не е само въпроса с безопасността. Просто не виждаме как това би могло да се случи. Става дума за спонсори, рекламни договори, телевизионни права", заяви за Sky Sports News шефът на международните комуникации във ФА Адриан Бевингтън.

 

  Сподели
95