Невил смята Кейн за най-велик играч в историята на „Трите лъва”


Н. Гавазов

Невил смята Кейн за най-велик играч в историята на „Трите лъва”

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил определи нападателя на Байерн Мюнхен Хари Кейн за най-добрия играч на Англия за всички времена.

Невил е съгласен, че 30-годишният Кейн не играе най-добре на Евро 2024, но Гари вярва, че английският треньор Гарет Саутгейт трябва да стартира Хари за финала срещу Испания, въпреки призивите капитанът да остане на пейката.

"Говорих с Уейн Рууни четири или пет седмици преди турнира и той каза, че Хари Кейн е най-великият играч на Англия за всички времена. Това е огромна похвала от някой, който самият е бил голям играч за Англия.

И аз не бих спорил с него. Хари Кейн е абсолютно сензационен. Винаги съм казвал, че си струва златото, когато бе в Тотнъм. Винаги знаеш, че можеш да разчиташ на него. Той има силен характер.

Очевидно той не играе най-добре в този турнир, има нещо, което го спира и изобщо няма да се изненадам, ако след седмица или две се окаже, че е имал здравословни проблеми по време на турнира.

Хари Кейн е играчът, който Гарет Саутгейт не може да извади от състава в момента. Знам, че някои хора смятат, че отборът би бил по-добре без него, но това би изпратило лошо послание в отбора. Той е ясен лидер и Саутгейт напълно вярва в него", заяви Невил.

  Сподели
49