Македония с нов треньор


Н. Гавазов

Македония с нов треньор

Футболната федерация на Македония назначи Джон Тошак на поста старши-треньор на националния отбор на страната.Уелсецът ще поеме отговорността, заменяйки уволненият през юни Мирсад Йонуз, под чието ръководство македонците се представят много слабо в европейските квалификации. Съседите ни имат едва 4 точки от 6 мача в квалификационната си група и шансовете и за класиране на Евро 2012 в Полша и Украйна са практически нулеви.

„Тошак ще пристигне в Македония на 25-и август и ще бъде официално представен пред медиите на следващия ден. Неговият дебют начело на страната ще бъде в евроквалификацията срещу Русия, която ще се играе на 2-и септември, а ние също така очакваме първият си домакински мач срещу Андора, който четири дни по-късно", съобщава официалният сайт на Футболната федерация на Македония.

През досегашната си кариера специалистът е водил Суонзи, Спортинг Лисабон, Реал Сосиедад, Реал Мадрид, Уелс, Депортиво Ла Коруня, Бешикташ, Сент Етиен, Катания и Мурсия. За последно Тошак бе начело на Уелс, но тотално се провали.

 

  Сподели
74