Левандовски говори за кариерата си в националния отбор


Н. Гавазов

Левандовски говори за кариерата си в националния отбор

Капитанът и нападател на националния отбор на Полша и Барселона Роберт Левандовски заяви, че все още не е решил да прекрати кариерата си в националния отбор на страната си след Европейското първенство 2024. Във вторник, 25 юни, полският национал тим ще играе последния мач от груповата фаза на турнира с Франция.

"Наистина не знам. Това се влияе от различни фактори. Да играеш толкова много години на определено ниво, с големи очаквания, да се опитваш да реализираш не само своите мечти, но и мечтите на полския народ, е бреме. Разбира се, че се чувствам добре в отбора. Атмосферата отвътре ви кара да се наслаждавате на престоя си тук. Физически също не ми пречи.

Не искам да съжалявам в бъдеще, че напуснах националния отбор твърде рано, въпреки че можех да играя и по-дълго. От друга страна, не искам да се боря с това решение, когато дойде този момент. Все още не е пристигнал в сегашния си вид. Трябва да го усетя в себе си. Разбира се, никой няма да повлияе на това. Само аз и моето семейство – никой отвън“, каза Левандовски, цитиран от пресслужбата на УЕФА.

Припомняме, че националният отбор на Полша не спечели нито една точка след два мача от груповата фаза на Евро 2024 и един кръг преди края му загуби шанса си да се класира за плейофите на турнира.

35-годишният Роберт Левандовски дебютира за националния отбор на страната си през 2008 г. Той изигра 151 мача за националния отбор на Полша, в които отбеляза 82 гола и направи 32 асистенции.

  Сподели
62