Джоунс коментира отпадането на Рашфорд


Н. Гавазов

 Джоунс коментира отпадането на Рашфорд

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс даде своята присъда относно решението на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт да не вземе нападателя на "червените дяволи" Маркус Рашфорд на Евро 2024.

Провалът на Рашфорд да бъде включен в английския отбор за Евро 2024 бе логичният резултат от невпечатляващия сезон, който Маркус прекара за своя клуб.

Джоунс, който се оттегли от игра преди година, не се наема да дава оценка на решението на Саутгейт, но смята, че Рашфорд може да бъде полезен на англичаните на турнира в Германия.

"Бих казал, че оставянето на Рашфорд е най-важното решение. Бе труден избор и не казвам дали бе правилният или не.

Винаги съм смятал, че Маркус има способността да направи нещо специално, дори и да нямаше сезона, който искаше. Познавам го лично и като играч и мисля, че той определено би предложил нещо, особено в мачове, в които ни е трудно да разбиеш противника.

Знаете ли, той притежава тази частица блясък, тази частица магия, където може да вземе топката и да я вкара в горния ъгъл на вратата и да спечели мача, но отново имаше толкова много талантливи играчи, от които да избирате. И във всеки случай някой щеше да бъде пропуснат, но тази година се оказа, че това е той“, заяви Джоунс.

  Сподели
88