Хърватия с първа победа срещу Португалия


FUTBOL-TV

Хърватия с първа победа срещу Португалия

Хърватия завърши успешно подготовката си за европейското първенство по футбол, след като записа първата си историческа победа срещу Португалия с 2:1 в контрола. До момента световните вицешампиони от 2018 бяха с едно реми и шест поражения в седем мача с този съперник.

Хърватите взеха рано преднина в срeщата на португалска земя, след като гостите получиха дузпа за нарушение на Витиня срещу Матео Ковачич. Лука Модрич застана зад бялата точка и изпрати топката в долния ляв ъгъл на Диого Коща, преодолявайки го за 1:0.

Модрич се размина с още един гол, Йошко Гвардиол стреля на сантиметри от горния ъгъл с глава, а Коща отрази удар на Андрей Крамарич при ситуация един на един. Португалците отговориха с няколко промени на почивката и това даде резултат, тъй като Диого Жота изравни резултата в 48-та минута.

Равенството обаче се запази само няколко минути, защото Анте Будимир възстанови преднината на хърватите на добавка след топовен шут на Марко Пашалич, отбит в горната греда от португалския страж.

Хърватите започват еврофиналите срещу Испания на 15 юни, а португалците ще срещнат Чехия три дни по-късно.

  Сподели
75