Класически Уругвай спечели Копа Америка! (видео)


В. Мухарски

Класически Уругвай спечели Копа Америка! (видео)

Уругвай победи Парагвай с класическото 3:0 и по този начин спечели тазгодишното издание на Копа Америка. "Урусите" са едноличен лидер по брой титли на Южна Америка - 15, като задминаха Аржентина, които имат 14 отличия.

Двубоят бе интересен и предложи много емоции на зрителите. Уругвай поведе в резултата още в 12-ата минута на срещата с попадение на Луис Суарес, а с асистенция в случая се отличи Диего Перес. Парагвай опитаха да отвърнат на удара, но Нелсън Валдес не бе точен. Последваха пропуски на Форлан, Суарес и Макси Перейра за уругвайците.

Малко преди почивката Ехидио Аревало изведе Диего Форлан на стрелкова позиция и нападателят на Атлетико Мадрид вкара топката в мрежата на Парагвай за 2:0.

През втората част двата тима продължиха с атакуващия футбол. В 54-ата минута Нелсън Валдес нацели гредата за жалост на "гуараните". В 74-ата минута удар на Себастиан Егурен  бе спасен от стража Вилар. В 83-ата минута отново Валдес се опита да затрудни вратаря на Уругвай, но отново нямаше късмет при завършващия удар.

В последната минута Диего Форлан вкара своя втори гол в мача и общо трети в срещата, като по този начин оформи и крайния резултат. След последния съдийски сигнал "урусите" триумфираха с купата за радост на техните привърженици.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
130