Парагвай - Венецуела: Този път Ла Албироха ще победи


Н. Гавазов

Парагвай - Венецуела: Този път Ла Албироха ще победи

Парагвай - Венецуела
Стадион: "Малвинас Аржентинас", Мендоса
Дата: 21.07.2011 г.
Час: 03:45
Съдия: Франсиско Гутиерес (Мексико)

Парагвай и Венецуела ще се срещнат отново, този път в полуфиналите на турнира Копа Америка. Двата отбора бяха заедно в група В и в последен мач от тази фаза на първенството завършиха при резултат 3:3, като преди това „Ла Албироха" водеше с 3:1, но изпусна преднината си във втората минута на добавеното време. В крайна сметка, утрешните съперници успяха да излязат от групата, в която се намираше също Бразилия и всеки от тях стигна по свой си начин до този етап на турнира.

120 минути бяха нужни на Парагвай, а също така и голямо количество късмет, за да бъде преодолян на четвъртфинала един от най-големите фаворити за спечелването на турнира - петкратният световен шампион Бразилия. Двата отбора изиграха един мач, в който имаше много напрежение, емоции, пропуснати шансове, груби нарушения и червени картони. Неспособността на играчите на „селесао" да реализират дузпите си, изпрати парагвайците на полуфинал в турнира - за първи път от 1983 година насам, а бразилците записаха своето най-лошо участие в историята на Копа Америка.

Със сигурност можем да кажем, че Венецуела пише своята най-нова футболна история, след като за първи път се класира за полуфиналите на Копа Америка. След отпадането на големите фаворити Бразилия и Аржентина, малцина биха предположили, че срещата Чили - Венецуела ще ни предложи такива обрати, а още по-малко биха заложили срещу Алексис Санчес и компания. „Ла Винотинто" обаче изигра мача на живота си тактически много грамотно, насищайки зоната пред Вега с петима футболисти, като дистанцията от средната линия бе толкова малка, че за Санчес и Суасо нямаше достатъчен оперативен простор. След като на два пъти хората на Сезар Фариас повеждаха в резултата, в крайна сметка соченият за фаворит отбор на Чили бе изхвърлен.

Добрата новина за Херардо Мартино е завръщането в отбора на Роке Санта Крус, който пропусна сблъсъка с Бразилия заради контузия. При това положение Барето може да се изтегли назад и да подпомага нападението от по-задни позиции. А не е изключено, тази роля да бъде възложена на Вера. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Вилар, Торес, Сезар Да Силва, Верон, Алкарас, Естечерабия, Ортигоса, Риверос, Вера, Роке Санта Крус, Лукас Рамон Бариос.


Рондон ще води атаката на Венецуела и най-вероятно ще бъде единственият нападател във формацията на Фариас. Неприятната новина за наставника е отпадането за мача на Ринкон, който ще бъде заместен от Де Джорджи или Сейхас. Схема на игра 5-4 -1. Вероятен състав: Вега, Пероса, Габриел Чичеро, Освалдо, Вискарондо, Роберто Росалес, Ороско, Джакомо ди Гиорги, Де Джорджи, Гонзалес, Рондон.


Едва ли този мач ще бъде толкова фееричен, както се получи в първата среща между двата отбора. Вероятността играчите на Венецуела да играят още по-затворено е голяма. Предимството обаче е на страната на Парагвай. Не само, защото хората на Мартино победиха петкратните световни шампиони, а и защото воденият от него отбор притежава по-голяма класа от този на опонента му. Този път „Ла Албироха" ще победи.

Прогноза за: Парагвай - Венецуела 3:1

 

Коефициенти от bet365:
Парагвай - 2.00
Равен - 3.25
Венецуела - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Парагвай - 1.95
Равен - 3.10
Венецуела - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134