Суарес: Сега трябва да се съсредоточим върху крайната си цел


Н. Гавазов

Суарес: Сега трябва да се съсредоточим върху крайната си цел

Нападателят на националния отбор на Уругвай Луис Суарес заяви, че е изключително щастлив от победата и класирането на неговия отбор на финала в турнира Копа Америка, но също така допълни, че в момента всички в тима трябва да се съсредоточат върху крайната цел, а именно - спечелване на титлата. Както е известно, рано тази сутрин в полуфинален двубой от първенството на Южна Америка, който се игра в Ла Палта, Уругвай победи Перу с 2:0, като и двете попадения бяха дело на нападателя на Ливърпул.

По такъв начин, „Ла селесте", който се класира за финал на Копа Америка за първи път от 1999 година насам, ще очаква победителя в другия полуфинален двубой между отборите на Парагвай и Венецуела. Ако тима воден от Оскар Табарес достигне и до титлата, това ще превърне Уругвай в отбора с най-много шампионски титли в историята на Копа Америка и ще повтори подвига от 1987 година, когато „Ла селесте" спечели отново титлата при домакинство на Аржентина.

„Това е допълнителен мотив за нас, да играем финал в Аржентина. Наистина е хубаво. Сега трябва да празнуваме и да се радваме на победата си, но също така сме длъжни да се фокусираме и върху крайната си цел. Мисля, че играхме добре и тактически правилно. В мача срещу Аржентина знаехме, че те ще ни атакуват постоянно, но сега трябваше ние да атакуваме, ако искахме да постигнем успех. Бяхме много убедителни в началото на второто полувреме и това ни донесе победата", заяви Суарес веднага след мача за Telefe.

 

  Сподели
93