Уругвай се класира за финала на Копа Америка (видео)


Н. Гавазов

Уругвай се класира за финала на Копа Америка (видео)

С два гола на Луис Суарес Уругвай заслужено победи Перу с 2:0 и по такъв начин „Ла селесте" стана първият отбор, който се класира за финала на тазгодишното издание на Копа Америка. Попаденията, които решиха изхода на двубоя дойдоха в началните минути на второто полувреме и благодарение на тях нападателят се изравни със Серхио Агуеро по отбелязани голове на турнира. Задачата на перуанците да обърнат хода на мача стана още по-сложна, след като в 69-та минута Варгас получи директен червен картон.

Двубоят започна много динамично и първо положение за гол имаха перуанците, но ударът на Йотун бе париран успешно от Муслера. Само три минути по-късно уругвайците отговориха с блестяща комбинация между Форлан и Перейра, в резултат на която Суарес се озова на удобна за стрелба позиция, но ударът му бе неточен. До края на полувремето нападателят на Ливърпул пропиля отлични шансове за откриване на резултата, като единия беше повече от фрапиращ - на два метра от противниковата врата, Суарес стреля право в ръцете на Фернандес. Перуанците от своя страна имаха до края на първото полувреме само един шанс за гол - след удар на Варгас Муслера не се намеси добре, но Гереро не успя да достигне отбилата се от вратаря топка.

Второто полувреме започна така, както завърши първото - с повече владеене на топката от страна на уругвайците и повече удари към вратата на Фернандес, който ставаше все по-неубедителен. Развръзката в двубоя дойде още в началото на втората част: седем минути след подновяването на играта, Форлан стреля мощно извън наказателното поле, Фернандес не успя да хване топката и в добавката Суарес бе безпогрешен - 1:0 за Уругвай!

Окончателният резултат бе оформен пет минути по-късно, когато при една контраатака Перейра от собствената си половина изведе Суарес очи в очи с Фернадес и нападателят на „Ла селесте" отново не сгреши - 2:0 за Уругвай!12 минути по-късно Перу получи още един удар, когато с директен червен картон бе изгонен капитана на тима Хуан Варгас, който удари с лакът Себастиан Коатес. Оттук до края на двубоя уругвайците не изпуснаха нещата извън своя контрол и не позволиха на противника си да организира по-сериозна атака, с която да застраши вратата на Муслера, който през втората част почти нямаше работа. След като отборът му остана с човек в повече, Оскар Табарес извади от игра голмайстора Суарес и Гаргано, а на тяхно място вкара Егурен и Ернандес, които помогнаха на съотборниците си да запазят резултата.

Уругвай сега очаква на финала победителя от другата полуфинална среща между Парагвай и Венецуела, които излизат един срещу друг утре от 03:45 часа българско време. Ако „Ла селесте" достигне до титлата, това ще превърне Уругвай в отбора с най-много шампионски титли в историята на Копа Америка и ще повтори подвига от 1987 година, когато тимът спечели отново титлата при домакинство на Аржентина.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
93