Саутгейт е убеден, че Англия ще се справи със статутa на фаворит


Н. Гавазов

 Саутгейт е убеден, че Англия ще се справи със статутa на фаворит

Старши треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт е уверен, че отборът му ще се справи със статута си на фаворит на Евро 2024.

Жребият за груповата фаза на Евро 2024 се проведе ден преди това, като жребият се оказа много благосклонен към британците, чиито съперници в квартета бяха Сърбия, Словения и Дания.

Букмейкърите веднага издигнаха Англия до фаворити на турнира, но Саутгейт чувства, че играчите му са свикнали с високи очаквания.

"Бяхме трети в световната ранглиста тази седмица. Вече пет години сме в челната петица, така че сме стабилни.

Играчите са свикнали с това. Те имат свои собствени очаквания. Те са свикнали да играят в големи мачове и да се доказват редовно.

Тези играчи са свикнали да играят в големи игри заедно и поотделно, така че всички сме възхитени и очакваме с нетърпение лятото.

Не мисля, че Англия може да се оплаче от групата. Мисля, че е доста благоприятно за нас, когато видите някои от другите отбори, подредени един срещу друг.

Сърбия разполага с много качествен нападател като Митрович. Словения беше един от първите ни съперници, след като застанах начело на отбора. Никога няма да забравя изявите на Джо Харт в този мач. Ако не беше той, сега едва ли щях да водя Англия.

Знаем, че очакванията към нас са високи. Надяваме се да подарим на феновете няколко прекрасни вечери, както на последните турнири", заяви Саутгейт.

  Сподели
152