Анонс на евроквалификациите - срещите в петък


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите - срещите в петък

Ирландия - Гърция

Ирландия започна много зле в настоящия квалификационен кръг. В пет срещи ирландският национален отбор спечели само веднъж и загуби четири пъти. "Зелените" победиха Гибралтар (3:0), но загубиха от Франция (0:1), Гърция (1:2), още веднъж от Франция (0:2) и Нидерландия (1:2). В резултат на това Ирландия в момента заема едва четвърто място в класирането с три точки и практически без шанс да се класира за Европейското.

Отбелязваме също, че в последното издание на Лигата на нациите отборът на Стивън Кени игра в Лига B. Според резултатите отборът зае трето място, зад Шотландия и Украйна, но пред Армения.

Националният отбор на Гърция стартира по-добре в квалификациите за Европейското първенство и все още има шанс да се класира за Евро. Елините успяха да победят два пъти Гибралтар (3:0 и 5:0), както и веднъж Ирландия (2:1), но загубиха от Франция (0:1) и Нидерландия (0:3). Съседите имат девет точки на сметката си и се нареждат на трето място в класирането. Със същия брой точки е и Нидерландия

Миналата година тимът на Густаво Пойе взе участие в Лигата на нациите. "Синьо-белите" играха в Лига C и успяха да се изкачат до Лига B, завършвайки по-напред в класирането от националните отбори на Косово, Северна Ирландия и Кипър.

Много интересен двубой, като класирането може да подведе някои почитатели на залозите. Нашата препоръка е да потърсим победа на домакините или равенство в краен случай.

Прогноза: Ирландия - Гърция 1:0

 

Лихтенщайн - Босна и Херцеговина

 Отборът на Лихтенщайн е основният аутсайдер в тази група. Играта на отбора никак не върви и записа  шест поражения в шест мача - Португалия (0:4), Исландия (0:7), Люксембург (0:2), Словакия (0:1), Босна и Херцеговина (1:2) и Словакия (0:3). Отборът не е побеждавал от три години във всички турнири, включително приятелски мачове, а серията от загуби е 19 мача, така че домакините имат малък шанс да не загубят.

Босна и Херцеговина е на четвърто място в групата. В пет квалификационни мача Босна и Херцеговина спечели само шест точки, четири зад втората позиция.

Резултатността също  е много зле - в шестте мача, които изигра, босненците успяха да отбележат само пет гола, като два бяха срещу Лихтенщайн.

Малко вероятно е нещо да се промени за домакините в предстоящата битка. Вероятно дори самите фенове на националния отбор на Лихтенщайн не вярват в успеха. Разликата в класа все още е очевидна, въпреки деградацията на тима на Босна и Херцеговина.

Прогноза: Лихтенщайн - Босна и Херцеговина 0:1

 

Естония - Азербайджан

За естонците всичко е решено. Дори и при последващи победи, което изглежда невероятно, отборът пак няма как да излезе от групата. Тимът от Прибалтика е на последно място с една точка до името си. Любопитното е, че Естония спечели тази точка във втория кръг, в мач с Азербайджан, който завърши наравно 1:1.

В последните три срещи домакините претърпяха поражения и то големи - два пъти от Белгия (0:5 и 0:3), както и среща с Швеция (0:5).

Азербайджан ще изиграе петия си мач в групата. Ако азерите победят, те ще могат да намалят изоставането си от Швеция на две точки, но само толкова. Иначе Азербайджан се представи добре в мача с Белгия, като допусна само един гол (0:1). Преди това тимът загуби тежко от Австрия (1:4) и Швеция (0:5).

Като цяло Азербайджан се подобри малко и започна да играе по-надеждно в защита. Отборът бе на крачка от класиране за Лига B на Лигата на нациите, но не достигна три точки.

Абсолютно равностоен двубой се очертава. Азербайджан се представи добре в мача срещу Белгия, но не бива да пренебрегваме домакинството на  Естония.

Прогноза: Естония - Азербайджан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
393