Колумбия - Коста Рика: В битка за второто място


Н. Гавазов

Колумбия - Коста Рика: В битка за второто място

Колумбия - Коста Рика
Стадион: "23 де Агосто", Сан Салвадор де Хухуй
Дата: 02.07.2011
Час: 21:30
Съдия: Енрике Роберто (Чили)

Вторият мач в група „А" от турнира Копа Америка е между Колумбия и Коста Рока и мнозина специалисти го определят като двубоят, който ще реши въпроса за второто място в класирането. „Лос Кафетерос" пристигнаха в Аржентина със самочувствието на отбор, който преди десет години спечели най-големия футболен турнир в Южна Америка и то без да допусне гол в шест поредни мача. Разбира се, на колумбийска земя и без „албисилестес", които тогава се отказаха от участие в турнира тази победа не бе толкова трудно постижима. От онзи звезден тим е останал единствено Йепес, който в момента се подвизава в Серия А. Впрочем, защитата на Колумбия, която е взела част от качествата на италианския футбол изглежда най-сериозното оръжие на тима. Тук може да видим някои от героите на калчото, като Сапата, Сунига, Армеро. Но като цяло, сегашният наставник на тима Ернан Гомес разполага с много по-внушителен състав, от онзи преди десет години. Към споменатите играчи от Апенините бихме прибавили също така и Переа от Атлетико Мадрид, Куадрадо от Удинезе, Фалкао и Гуарин от Порто, Родайега от Уигън, Раммос и Сото, които се подвизават в Бундеслигата.

Отборът на Коста Рика пристигна за участие в турнира Копа Америка в последната минута - на мястото на отказалия се Япония. Присъствието на централно-американската страна също бе под въпрос, след като само преди броени дни представителният тим взе участие в турнира Голдън Къп. Все пак, шефовете на футбола в малката държава приеха поканата и по този начин, Коста Рика ще участва за четвърти път в първенството. Проблемите за наставника на тима Рикардо Ла Волпе започнаха, когато се оказа, че повечето клубове отказаха да освободят своите футболисти, което наложи наставника да се довери изцяло на играчи от младежкия отбор на страната, което означава, че едва ли Коста Рика има класата на Япония, но дали наистина е така? Защото тук са момчета, които преди две години играха полуфинал на Световното първенство до 20 години и със сигурност сега изгарят от желание да направят голямо впечатление.


Откакто пое националния отбор на Колумбия, Ернан Гомес наложи на своите възпитаници философията на изцяло отбранителния футбол, с максимално използване на контраатака. Това личи от резултатите на тима - в последните си седем мача „Лос Кафетерос" отбелязаха само шест гола, въпреки наличието на нападатели като Фалкао и Родайега. В двубоя срещу Коста Рика тактическата постройка няма да бъде по-различна от използваната в предишните двубои: 4-1-4-1. Най-вероятно Фалкао ще бъде на върха на атаката, а отзад ще бъде подпомаган от Куадрадо, Санчес, Сото и Гуарин. Основното предимство на отбора: защитата. Недостатък: липсата на взаимодействие между отделните линии.

Рикардо Ла Волпе е привърженик на организирания и сигурен футбол, което означава, че ще заложи на добрата стара схема 4-4-2, а когато топката е във владение на неговите футболисти, тактическата постройка преминава в по-динамичното 4-3-3. Разбира се, при използването на подобен стил на игра е много важно добрият контрол и по-дългото задържане на коженото кълбо - нещо, което наставника налага постоянно в работата си с представителния тим на страната. Основното предимство на отбора: колективизмът и гъвкавостта на играчите. Недостатък: липсата на достатъчно опит.

Очакват ни интересни събития на терена. Мачът можеше да бъде още по-интересен, ако тук бе Япония, но нека не подценяваме младостта на играчите от Коста Рика, които както казахме вече, са полуфиналисти от Световно първенство, което прави и отбора на „Тикос" един от най-загадъчните на турнира. Срещу него излиза тим, който се представи слабо по време на квалификациите за Мондиал 2010, поради което със сигурност играчите на „Лос Кафетерос" ще потърсят начин да се реабилитират в очите на своите фенове. Поради по-големия си опит, ще бъде истинска сензация, ако колумбийците стартират със загуба, но не можем и да бъдем абсолютно сигурни, че точно това е фаворита в мача. Винаги в първите двубои на големи първенства е присъствал някакъв елемент на изненада, а голямото напрежение е водело до интересни резултати.

Прогноза за: Колумбия - Коста Рика 1:0


Коефициенти от bet365:
Колумбия - 1.25
Равен - 5.00
Коста Рика - 11.00

Коефициенти от Offsidebet:
Колумбия - 1.280
Равен - 4.600
Коста Рика - 12.000

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131