Колумбия рискува да загуби титулярния си вратар за Копа Америка


Н. Гавазов

Колумбия рискува да загуби титулярния си вратар за Копа Америка

Титулярният вратар на националния отбор на Колумбия Давид Оспина може да пропусне предстоящото издание на турнира Копа Америка, съобщава новината Reuters. Според информацията, причината е счупен нос на стража, вследствие на сблъсък с нападателя на Уигън Уго Родайега по време на двустранен тренировъчен мач на националния тим на страната.

Новината за контузията на Оспина е много неприятна, тъй като евентуално отсъствие на стража от турнира ще означава голяма загуба за Колумбия. Това ще принуди наставника на южноамериканците Херман Гомес да използва услугите на 28-годишният страж на Онсе Калдас Луис Енрике или тези на ветерана Кастило.

„Ако носът му е пукнат, тогава нещата могат да се наредят и го вдигнем на крака за турнира. Ако обаче има счупване, тогава няма какво да направим", коментира ситуацията лекарят на отбора.

Колумбия се намира в група А на турнира Копа Америка, заедно с отборите на Аржентина, Боливия и Коста Рика. Първият мач на „Лос каферетос" е срещу костариканците и ще се играе в събота от 21:30 часа българско време, в Хухуй.

 

  Сподели
81