Анонс на евроквалификациите – срещите във вторник


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите – срещите във вторник

Малта – Северна Македония

Малта изигра четири мача до момента и записа четири загуби. Островитяните никога не са били част от големия футбол и това е така и в тези квалификации.

Съседите започнаха с трудна победа именно над Малта, а след това се биха здраво с украинците, но все пак загубиха с 3:2. Фиаското 0:7 срещу Англия бе неочаквано, но още по-неочаквано бе равенството 1:1 срещу Италия в миналия кръг на квалификационния турнир.

Интересен сблъсък се очертава тази вечер в бившата британска авиобаза. Трудно можем да определим гостите за явен фаворит, но от друга страна за домакински успех ще се смята и равенството в мача.

Прогноза: Малта – Северна Македония 1:2

 

Италия – Украйна

Националният отбор на Италия спечели последното Европейско първенство, побеждавайки Англия на финала с дузпи. След това обаче "адзурите" не се класираха за Мондиал 2022 и за втори пореден път останаха без световен форум.

В настоящия квалификационен цикъл Скуадра адзура изигра само три мача, в които спечели четири точки, с което заема трето място.

Италианците започнаха тази кампания с домакинско фиаско срещу англичаните с 2:1, след това победиха скромната Малта с 2:0 като гост, а преди няколко дни се препънаха в Северна Македония, правейки равенство с домакините - 1:1 .

Припомняме, че през лятото националният отбор на Италия участва във финалната част на Лигата на нациите и там зае трето място. На полуфиналите тя загуби с 1:2 от Испания, а в мача за бронза победи Нидерландия с 3:2.

Украинският национален отбор се представи доста добре на последното Европейско първенство, като стигна до четвъртфинал там, където загуби от Англия.

В настоящата квалификация за континенталното първенство "жълто-сините" събраха седем точки в четири мача и са на второ място в групата си, на шест точки зад първите англичани и на три точки пред третите италианци.

Украинците започнаха в тази компания с фиаско като гост от основоположниците на футбола с 0:2, след което победиха последователно Македония с 3:2 като гост и Малта с 1:0 у дома. А ден по-рано записаха равенство с Англия в домакински мач - 1:1.

Струва си да се отбележи, че Украйна никога не е побеждавала Италия в историята на конфронтацията между тези отбори. В осем директни мача два пъти бе фиксирано равенство, а в шест двубоя победиха италианците.

В този мач се дава предимство на отбора домакин. Офертата за победа на Италия е 1.48.

За победа на Украйна те дават 8.15, равенство се оценява на 4.59.

Съветът ни е да се доверим на домакините.

Прогноза: Италия – Украйна 2:1

 

Швеция - Австрия

Швеция показва доста съмнителни резултати в груповата фаза на селекцията на Евро 2024. Скандинавците са на 3-то място, но изостават с 4 точки от второто място, което гарантира достъп до основната фаза на турнира.

Отборът победи с лекота един от аутсайдерите на турнира - Азербайджан (5:0), но за да се класира за основната фаза на Еврото, Швеция трябваше да победи или Австрия, или Белгия, но това не се случи.

Тимът загуби от белгийците с 0:3 и загуби от Австрия с 0:2. Разгромът на Естония в последния кръг с резултат 5:0 не подобри по никакъв начин турнирната й ситуация.

Австрия има отлична възможност да стигне до финалната част на Евро от първо място.

Отборът на Ралф Рагник събра десет точки в пет мача и в момента заема второ място, класирайки се за финалната част на турнира.

През март австрийците спечелиха срещу Азербайджан и Естония, през юни завършиха наравно с Белгия и победиха Швеция. Неочаквано домакинско равенство 1:1 с Молдова в миналия кръг ги лиши от лидерството в групата.

Поредицата без загуба на Австрия вече е седем мача. И в този период тя има пет победи.

Швеция логично е считана за фаворит, с коефициент за победа от 2.38. Успехът на Австрия се оценява на 3.07, равенството на 3.30.

Прогноза: Швеция – Австрия 1:1

 

Белгия - Естония

Националният отбор на Белгия води в групата си след четири кръга, в които спечели 10 точки. Както се очакваше, белгийците спокойно преминават квалификационния цикъл, дори като се вземат предвид някои кадрови проблеми.

Тибо Куртоа и Кевин Де Бройне не могат да играят поради контузия, а Еден Азар е толкова уморен от футбола, че е близо до пенсиониране.

Плюс смяната на старши треньора - Доменико Тедеско изненадващо бързо свикна с новото си място.

Преди няколко дни Белгия спечели като гост на Азербайджан (1:0).

Прави впечатление, че тимът на Тедеско допусна само един гол в четири квалификационни мача.

Естония се справя много по-зле в това отношение. След като спечелиха само една точка в четири мача и вече допуснаха 11 попадения, те са на предпоследно място в групата.

През юни белгийците победиха на терена в Естония с 3:0. И има подозрение, че този път аутсайдерът също ще получи не по-малко от три попадения.

Прогноза: Белгия – Естония 4:0

 

Испания - Кипър

Испанците най-накрая показаха истинската си сила миналия петък, радвайки феновете не само с резултат, но и с играта си.

"Фурия Роха" нокаутира отбора на Грузия - 7:1. И това в Тбилиси, където домакините имаха мощна подкрепа.

Точката в головата фиеста постави 16-годишният Ламин Ямал, който се отличи в дебютния си мач за националния отбор.

Испания все още е на второ място в групата, на девет точки зад Шотландия. Но няма смисъл да драматизираме ситуацията, тъй като съперникът изигра два мача повече.

И е очевидно, че с игра като в Грузия испанците едва ли ще имат сериозни проблеми в оставащите квалификационни срещи.

Най-вероятно Испания също ще спечели предстоящия мач с голям резултат. Кипърците допуснаха 11 гола в четирите си двубоя до сега, като вкараха само две попадения. Нищо добро не очаква островитяните в Гранада тази вечер.

Прогноза: Испания – Кипър 4:0

 

Израел - Беларус

Отборът на Израел все пак успя да се включи в битката за второто място в групата и за билет за финалната част на Евро.

Израелците са на трето място след пет кръга, но са само на точка зад Румъния.

А точно в предишния мач Израел завърши наравно с Румъния (1:1). За гостуване това е много солиден резултат.

В скорошен мач Беларус направи равен с Андора - 0:0. По принцип нищо изненадващо, предвид сегашното ниво на "колхозниците".

Разбира се, беларусите не бива да бъдат подценявани, след като по-рано победиха сензационно националния отбор на Косово (2:1).

С правилното отношение израелците спокойно ще се справят с беларуския отбор.

Прогноза: Израел – Беларус 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
477