Анонс на евроквалификациите – срещите в понеделник


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите – срещите в понеделник

Словакия - Лихтенщайн

Въз основа на резултатите от първия кръг на този квалификационен кръг отборът на Словакия е на второ място с 10 спечелени точки. Той изостава значително от първия Португалия, но конкурентите му са много близо.

В миналия кръг словаците претърпяха първото си фиаско в този турнир, като загубиха у дома от Португалия с 0:1. Преди това те имаха едно равенство и три победи, включително над предстоящия си съперник като гост с резултат 1:0.

Лихтенщайн е аутсайдерът в европейския футбол. И в тази компания алпийците все още нямат точки, като загубиха и четирите изиграни срещи с общ резултат 1:16. Имайте предвид, че сега те имат серия от 18 поредни загуби. Ден преди това загубиха като гост с 1:2 от Босна.

Този път словаците определено няма да се церемонят с аутсайдера и трябва да вкарат гол във всяко едно от полувремената.

Прогноза: Словакия – Лихтенщайн 4:0

 

Португалия - Люксембург

Националният отбор на Португалия почти спечели билет за Германия. Португалците спечелиха и петте си срещи с общ резултат 15:0 и са начело в групата.

В навечерието на този мач Роналдо и компания постигнаха трудна победа над Словакия с резултат 1:0. И победиха предстоящия си съперник в първия кръг на негов терен с 6:0.

Националният отбор на Люксембург значително подобри нивото си напоследък и се стреми към второ място през този цикъл. Сега тимът е трети с 10 точки, но губи от словаците само по голова разлика.

"Херцозите“ през настоящата кампания завършиха наравно като гост на Словакия с 0:0, загубиха от португалците с 0:6 и спечелиха следващите три мача. Преди ден победиха Исландия с 3:1 у дома.

Португалците едва ли ще положат много усилия в този мач и най-вероятно ще спечелят мача с малка загуба на енергия и ще вкарат няколко попадения срещу гостите от Люксембург.

Прогноза: Португалия – Люксембург 3:0

 

Латвия - Уелс

Националният отбор на Латвия определено няма да вземе едно от първите две места в този квалификационен кръг. След четири изиграни срещи тимът от Прибалтика няма нито една точка и е в дъното на таблицата.

Отбелязваме обаче, че трите поражения бяха с минимална разлика. Така латвийците отстъпиха с 0:1 като гост на Уелс и с 1:2 от Армения, а също така загубиха и от Турция с 2:3 у дома в драматичен мач. Преди няколко дни обаче те бяха победени в Хърватия с резултат 0:5.

Националният отбор на Уелс загуби позиции след напускането на Гарет Бейл и има малки шансове за благоприятен изход в този квалификационен кръг. В четири мача "драконите"  спечелиха четири точки и са едва четвърти.

Уелсците започнаха квалификациите си с почетно гостуване на хърватите с 1:1, след което победиха предстоящия си противник с 1:0 у дома, но след това загубиха два поредни пъти - 2:4 у дома от Армения и 0:2 като гост на Турция.

Латвия може да вземе точки от такъв Уелс. Но и Уелс може да вземе три точки от Латвия. Интересен мач, който е истинско изпитание за любителите на силните усещания.

Прогноза: Латвия – Уелс 1:1

 

Исландия – Босна и Херцеговина

Интересен мач, в който може да видим всякакъв резултат. Исландия ужасяващо се представя и вече записа 4 загуби от 5 срещи, като единственият успех е срещу аутсайдера Лихтенщайн. В миналия кръг островитяните гостуваха на Люксембург и загубиха с 3:1, без никаква възможност да се противопоставят на "херцозите".

Босна е с три загуби и две победи до момента. Единият успех е срещу днешния съперник и аутсайдера в групата Лихтенщайн. Като цяло тимът от Балканите не впечатлява и това се вижда от резултатите – включително домакинска загуба от Люксембург.

Съветът ни е за троен знак.

Прогноза: Исландия – Босна и Херцеговина 1:1

 

Армения - Хърватия

Отборът стартира доста успешно в квалификациите за Евро 2024. Армения заема 3-то място в групата си, имайки същия брой точки като съперника си, който изигра мач по-малко.

Армения играе изключително продуктивно, но в същото време има проблеми в защита, допускайки 6 гола в 4 мача при 8 отбелязани. По-специално националният отбор отбеляза 4 гола срещу Уелс (4:2) като гост.

Националният отбор не спечели последния си мач, но равенството 1:1 на гости на Турция е с ранг на победа. В последните четири мача във всички турнири отборът няма загуба и е с две победи и две равенства.

Националният отбор на Хърватия е на второ място в своята група, като спечели седем точки от три мача - толкова, колкото и предстоящият му съперник, който изигра мач повече.

Изоставането от Турция, която е на първо място, е три точки, но конкурентът има два мача повече. Като цяло към момента ситуацията е овладяна.

В последния си мач шахматистите победиха Латвия с 5:0. Като цяло, хърватите имат четири победи и едно равенство в последните си пет срещи.

Гостите са фаворити в двубоя и препоръката ни е да се доверим на тях.

Прогноза: Армения – Хърватия 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
309