Пиърс: Разочаровани сме


Н. Гавазов

Пиърс: Разочаровани сме

Старши-треньорът на младежкия национален отбор на Англия Стюарт Пиърс бе изключително разочарован от крайния резултат в двубоя на неговия тим с Чехия, който изхвърли британците от по-нататъшно участие в Европейското младежко първенство по футбол. Както е известно, „Трите лъва" поведоха с гол на Уелбек в 76-та минута и при това развитие на нещата, младите англичани се класираха за следващия етап, но с две попадения на чехите в 89-та и 90-та минута, възпитаниците на Пиърс загубиха с 1:2 и отпаднаха от по-нататъшно участие в турнира.

„Ние сме разочаровани, че напускаме първенството още на груповата фаза. Бяхме позитивно настроени и една победа срещу Чехия щеше да ни зареди положително и изведе до финал. Но аз трябва да отдам дължимото на нашия съперник: прекрасно играха в групата и когато говоря за Испания, Чехия също е много силен отбор. Играха много настойчиво, знаейки, че една точка срещу нас ще ги класира на полуфинал", заяви Пиърс за Sky Sports.

„Играта ни в първите минути започна добре, след това те затвориха пространствата и не ни дадоха много възможности. През втората част имахме повече възможности да разиграваме, достигнахме до попадение и аз вече виждах класирането ни в следващата фаза. В последната минута обаче загубихме концентрация и бяхме наказани. Жалко наистина, но и групата беше много сложна - например, в другата група за полуфинал се класира отбор с две загуби", допълва наставника на Англия.

 

  Сподели
85