Италия може да вземе полуфинала с Испания


И. Ангелов

Италия може да вземе полуфинала с Испания

Испания - Италия
Стадион: Де Гролс Весте, Енсхеде, Нидерландия
Дата: 15.06.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Испания ще търси реабилитация за Евро 2024 където стартира с победа и загуба, след като се намира много близо до края на Лига на нациите. Във втора група испанците излязоха като първенци с 11 точки от 6 мача, но там тимът бе воден от Луис Енрике. Луис де ла Фуенте ще излезе за третия си мач сега с отбора, с който се повтаря полуфиналът от 2021 г. а състезанието. Тогава Испания сложи край на рекордната серия от 37 мача без загуба като спечели с 2:1, само за да загуби финал от Франция със същия резултат.

Енрике напусна след разочароващата Световна купа и Фуенте стартира ударно с 3:0 над Норвегия в квалификациите за Евро 2024, преди реалността да го удари при загубата 2:0 от Шотландия. Бившият наставник на националите до 19 и 21 години на Испания ще търси подобрение срещу далеч по-силен съперник сега.

Италия също спечели групата си с 11 точки като взе първото място в последния кръг над Унгария. Също както противникът си формата в квалификациите за 2024 е победа и загуба. В състава на гостите има някои от играчите, участвали преди дни на финала на Шампионска лига, и подготовката им вероятно е прекрасна физически, но не и ментално след победата на Манчестър Сити над Интер.

Федерико Димарко, Алесандро Бастони, Франческо Ачерби и Николо Барела участваха в ШЛ и вероятно ще са титуляри. Въпреки липсата на опит пък продължава да се очаква Марко Ратеги да води атаката между Киеза и Пелегрини.

При символичните домакини Робин ле Норманд може да стартира след като смени националната принадлежност от Франция към Испания, и може би ще партнира на Лапорте. Очаква се да видим и Родри в настроение след победния му гол на финала в ШЛ за Ман Сити.

Поради фазата на сезона, който приключи именно преди дни на клубно ниво, не може да се очаква висока скорост и енергия, а това е по-добра ситуация за италианците. Ако успеят да овладеят средата на терена те ще се чувстват комфортно за успеха.

Прогноза: Испания - Италия 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Италия (Роберто Манчини)
 
Донарума
   
Ачерби
Бастони
Лоренцо
Димарко
Барела
Жоржиньо
Верати
Киеза
Ретеги
Пелегрини
Мората
Олмо
Асенсио
Гави
Субименди
Родри
Алба
Карвахал
Лапорте
Норманд
   
Симон
 
Испания (Де Ла Фуенте)

Обоснована прогноза: Испания - Италия 0:1

  Сподели
533