Бент: Искам да вкарам своя първи гол на Уембли


Н. Гавазов

Бент: Искам да вкарам своя първи гол на Уембли

В навечерието на квалификационния мач за Евро 2012 срещу Швейцария, който ще се играе в събота на „Уембли", нападателят на националния отбор на Англия Дарън Бент изрази надежда, че на него най-накрая ще му се отдаде възможността да отбележи своя първи гол на главния стадион на страната. Както е известно, в отсъствието на наказания Уейн Рууни, Фабио Капело обяви, че нападателят на Астън Вила ще оглави атаката на „Трите лъва" срещу Швейцария.

„Просто е невероятно, но аз не съм отбелязвал гол на „Уембли" нито на клубно, нито на национално ниво. За това вече съм мислил няколко пъти и много искам да го направя. Разбира се, аз зная, че това не е гол от такъв мащаб, както гола, който отбеляза Лионел Меси неотдавна, но при всички положения ще ми е много приятно", заяви Бент за Sky Sports.

Предстоящият двубой ще стане за нападателя едва десети в състава на „Трите лъва", но той вече има три отбелязани гола и ако успее да изпълни личните си намерения, то определено ще може да натрупа точки в очите на Капело, който преди година го остави извън отбора за Мондиал 2010.

„Бях много разочарован, когато Капело не ме извика за Световното миналата година. Помня, как онази сутрин седях с телефон в ръка и очаквах обаждане. Разбрах, че няма да стане и ми беше тежко да го преживея. След това заминах за Америка и оттам гледах мачовете. Сега обаче съм благодарен на Фабио, защото когато съм здрав ме вика за всеки мач", цитира Sky Sports думите на Бент.

 

  Сподели
107