Всичко, което трябва да знаем преди Италия – Англия


FUTBOL-TV

Всичко, което трябва да знаем преди Италия – Англия

Италия – Англия

Стадион: "Диего АрмандоМарадона“, Неапол

Дата: 23.03.2023 г.

Час: 21:45

Съдия:СърджанЙованович

Само три месеца след края на Световното първенство, футболният свят приковава погледите си към квалификациите за Евро 2024.

Европейският шампион Италия започва защитата на титлата си срещу отбора на Англия с домакинство в Неапол, на стадион Диего АрмандоМарадона. Двата тима се срещнаха във финала на Евро 2020, където Италия се наложи с дузпи над "трите лъва“. Очаква се 2500 английски фена да пристигнат в южна Италия, а домакините са осигурили ескортирането им до стадиона, с цел да се избегнат сблъсъци между двете агитки.

Момчетата на Роберто Манчини не успяха да се класират за Мондиала в Катар и са длъжни да покажат нещо различно в този турнир. Напрежение не липсва и за Гарет Саутгейт. Специалистът ще поведе отбора в 4-та квалификационна кампания, откакто пое тима през 2016-та. След отпадането в 1/4 финалната фаза на Световното срещу Франция, феновете на острова продължават да жадуват първи трофей от 1966-та насам.

Статистиката също не е на страната на Англия. ХариКейн и компания ще се надяват да спечелят за пръв път от 11 години насам срещу този съперник. Затрудненията на Англия срещу "Скуадрата“ датират далеч назад във времето. Едва 2 победи в 17 срещи от ноември 1977 насам.

На фокус ще е капитанът на "трите лъва“  Хари Кейн. Негов гол ще го изстреля еднолично като голмайстор номер едно на националния отбор.

Стартови състави:

Италия 4-3-3 : Meрет, Спинацола, Ачерби, Бонучи, Ди Лоренцо, Жоржиньо, Верати, Барела, Нонто, Берарди, Ратеги

Англия 4-3-3: Рамсдейл, Джеймс, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Хендерсън, Белингам, Фоудън, Сака, Кейн

ХРИСТО ХРИСТОВ

  Сподели
307