ФА иска Саутгейт да остане начело на "Трите лъва"


Н. Гавазов

ФА иска Саутгейт да остане начело на

Футболната асоциация на Англия иска да запази старши треньора Гарет Саутгейт като старши треньор на националния отбор, съобщава Daily Mail.

Според източника,  Асоциацията иска Саутгейт да подготви националния отбор за Европейското първенство през 2024 г. Договорът на английския специалист е до края на Европейското първенство. Но има възможност Саутгейт сам да реши да напусне националния отбор след края на Мондиал 2022 в Катар.

Смята се, че Саутгейт е готов да се върне в клубния футбол, но служители на Асоциацията се надяват да го убедят да остане. И двете страни възнамеряват да обсъдят бъдещето на треньора след края на Световното първенство.

ФА няма план за наследник на Саутгейт начело на националния отбор, което също се отразява на желанието той да остане начело на националния отбор. Но няма да пречат на специалиста, ако той реши, че е готов за ново предизвикателство.

Саутгейт изведе Англия до полуфиналите на Световното първенство през 2018 г. и финала на Европейското първенство през 2020 г.

Отборът на Англия ще играе в четвъртфиналите на Световното първенство в Катар в събота, 10 декември, срещу отбора на Франция. Мачът започва в 21:00 часа българско време.

  Сподели
253