Агбонлахор: Белингам е способен да бъде капитан на Англия


Н. Гавазов

 Агбонлахор: Белингам е способен да бъде капитан на Англия

Бившият нападател на Астън Вила Габриел Агбонлахор вярва, че полузащитникът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам има заложби да стане капитан на Англия.

Напомняме, че именно 19-годишният Белингам откри резултата при победата на Англия над Иран на Мондиал 2022 (6:2). Джуд показа същия зрял футбол, какъвто показва в Бундеслигата.

Не само с гола си, но и със зрялата си игра Белингам направи трайно впечатление на Агбонлахор, който вярва, че Джуд може да се превърне в една от главните звезди на турнира.

"Имахме добра гледка от стадиона и видяхме, че той - на неговата възраст - казва на другите играчи какво да правят.

Когато толкова млад играч го направи, това показва, че той има потенциал един ден да бъде капитан на Англия. Той вече е лидер и не се страхува да казва на старшите си съотборници какво да правят. И той просто диктуваше играта, нали?

Той отнемаше топката всеки път, когато я губехме, той се втурна напред и вкара много добър гол. Преди неговия гол имаше чувството: "Не е ли време да пуснем Фодън?“, защото не успявахме да пробием защитата им.

Той вкара добър гол и е изключителен играч. Чувствам, че това може да бъде неговото Световно първенство“, заяви Агбонлахор.

  Сподели
353