Италия ще спечели "групата на смъртта"


Н. Гавазов

Италия ще спечели

Унгария - Италия

Стадион: "Бушкаш Арена", Будапеща

Дата: 26.09.2022г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Бено Бастиен (Франция)

Унгария е може би най-шумната сензация от настоящото издание на Лигата на нациите. Малцина приеха унгарците на сериозно след резултатите от жребия, който ги изпрати в компанията на Англия, Италия и Германия. Това обаче не притесни маджарите - две победи над Англия, победа и равенство с Германия, като само Италия успя да пречупи Унгария на свой терен. Така хората на Марко Роси събраха десет точки и при равенство ще спечелят групата си.

Италия ще се задоволи само с победа. Сега "адзурите" имат 8 точки и равенството няма да им е от полза. В последния кръг хората на Роберто Манчини победиха англичаните с 1:0, прекъсвайки серия от два мача без победа, в която загубиха с 5:2 от Германия и завършиха наравно с английския отбор (0:0). Италия е най-лошият отбор като гост в групата. Тя е на последно място по голова разлика, която е -3 (2:5). Като цяло "адзурите" имат само една победа в последните си пет гостувания и голова разлика 5:7. Италианците сензационно не стигнаха до Световното първенство и ако не успеят да победят унгарците, това ще бъде пълен провал.

Унгария е без полузащитника Золт Наги и крилото Роланд Сзалай.  Разширеният състав на Италия има пет загуби: поради контузии няма да играят защитникът Кристиано Бираги, халфовете Марко Верати, Лоренцо Пелегрини, Сандро Тонали и нападателят Матео Политано.

Историята на конфронтацията между Унгария и Италия е на 112 години. През това време отборите изиграха 34 мача, 17 от които бяха спечелени от Италия, 9 пъти бе записано равенство, а Унгария спечели 8 пъти. Мачът на 7 юни в Чезена бе първата среща на отборите за последните 15 години. Италия спечели с 2:1.

Предвид важността на срещата и за двата отбора е трудно да се разчита на изобилие от голове. Вероятно ще видим предпазлива игра от 22-та и стремеж да се опази собствената врата. Ако нулевото равенство се запази до средата на втората част, тогава може би гостите ще поемат рискове и е възможно да видим всичко в заключителните минути. Но дотогава не бива да очакваме открит и динамичен футбол. Много е вероятно домакините да не загубят, но от друга страна коефициент 2.00 за победа на Италия изкушава. И именно това ще препоръчаме на почитателите на залозите - да рискуват. Предложението ни е "под 2.5 гола" и "2".

Прогноза: Унгария - Италия 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Италия (Роберто Манчини)
 
Донарума
   
Толой
Бонучи
Ачерби
Лоренцо
Кристанте
Жоржиньо
Барела
Емерсон
Скамака
Распадори
Салай
Газбаг
Собослай
Керкез
Шьофер
Наги
Фиола
Салай
Орбан
Ланг
   
Гулаши
 
Унгария (Марко Роси)

Обоснована прогноза: Унгария - Италия 0:1

  Сподели
546