Италия - Англия: "Трите лъва" ще загубят шансове за излизане от групата


Н. Гавазов

Италия - Англия:

Италия - Англия

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 23.09.2022г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Хесус Гил (Испания)

Италия ще приеме Англия в мач от петия кръг на груповата фаза на Лигата на нациите.

Националният отбор на Италия е трети в групата след четири изиграни мача, в които спечели пет точки. От сензационния лидер, отбора на Унгария, действащият европейски шампион изостава с две точки. През юни италианците изиграха четири мача от Лигата на нациите и само в един от тях успяха да победят.  Отборът на Роберто Манчини спечели някак си срещу унгарците на техния терен. Мачовете с Германия и Англия завършиха наравно. И в още един мач с германците, като гост, Италия загуби с 2:5. Тази година италианският отбор спечели само един от седем мача.

Отборът на Англия пък е на дъното в групата, като спечели само две точки в четири мача.

И предстоящият мач може да бъде ключов за британците: в случай на поражение те ще бъдат изхвърлени в Лига B. И това, разбира се, ще бъде сериозен удар върху репутацията им. През юни тимът на Гарет Саутгейт загуби сензационно от Унгария, и то два пъти - с 1:0 като гост и с 4:0 у дома. Разбира се, никой не говори за уволнение на Гарет Саутгейт, но малко преди Световното първенство такава игра и резултатите на националния отбор трябва да предупредят не само феновете, но и ръководството на местната футболна асоциация.

Точно преди мача с Англия италианците направиха рокада в състава. Заради контузии националния отбор напуснаха Лоренцо Пелегрини, Матео Политано и Марко Верати. Вместо тях бяха повикани Маноло Габиадини, Давиде Фратези и Салваторе Еспозито. Съставът на италианците не стана по-силен от това.

В състава на Англия се откроява липсата на Джордан Пикфорд, който не беше повикан поради контузия. Джордан беше основният, но това едва ли е сериозна загуба, като играят Поуп и Рамсдейл. Майски дебют за Англия Айвън Тоуни, повикан за първи път в "Трите лъва". Нападателят на Брентфорд не се уморява да доказва, че е нападател от висока класа.

И двата отбора не са в най-добра позиция и рискуват да не излязат от групата. Шансовете на италианците са значително по-големи от тези на съперника, но "адзурите" не се отнасят сериозно към Лигата на нациите и не са много настървени за победа. Роберто Манчини използва турнира, за да разгледа най-близките резерви и тактически експерименти, не е изненадващо, че резултатите на отбора са далеч от идеалните.

Националният отбор на Англия търпи провал след провал, а феновете вече започват да роптаят от недоволство. В навечерието на Световното първенство в Англия те очакват обнадеждаващи резултати от отбора си, но такива няма. Гостите трябва да коригират ситуацията в мачовете с Италия и Германия, но това няма да е лесно. Гарет Саутгейт може отново да се върне към предпазливия стил на игра, за да вземе най-накрая резултата, но в мача срещу Италия няма да постигне пълен успех. Тук най-вероятният изход е равенство, което ще сложи край на амбициите на британците в Лигата на нациите.

Прогноза: Италия - Англия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Рамсдейл
   
Стоунс
Дайър
Магуайър
Джеймс
Райс
Белингам
Трипиър
Стърлинг
Кейн
Маунт
Имобиле
Скамака
Емерсон
Барела
Жоржиньо
Тонали
Лоренцо
Бастони
Ачерби
Бонучи
   
Донарума
 
Италия (Роберто Манчини)

Обоснована прогноза: Италия - Англия 1:1

  Сподели
539