Германия и Англия си размениха по гол


FUTBOL-TV

Германия и Англия си размениха по гол

Германия и Англия завършиха наравно при резултат 1:1 в двубой от група 3 на Лига “А" пред препълнените трибуни на “Алианц Арена" в Мюнхен. 

В 24-ата минута Йонас Хофман беше изведен очи в очи с Джордан Пикфорд и вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено поради засада. Като цяло през първата част имаше положения и пред двете врати, но в крайна сметка головете бяха оставени за след почивката.

50-ата минута Йошуа Кимих “разсече" отбраната на Англия с прострелно подаване, топката попадна у Йонас Хофман, който с мощен удар я прати в мрежата след неубедителна намеса на Пикфорд. 

Селекцията на Гарет Саутгейт можеше бързо да възстанови паритета, но в ответната атака капитанът на германците Мануел Нойер отрази много опасен шут на Мейсън Маут.

Англия оцеля като по чудо от инкасирането на втори гол в 70-ата минута. Големият герой за "Трите лъва" се казваше Джордан Пикфорд. Стражът реагира феноменално при удар отблизо на Томас Мюлер, който явно си вярваше, че нямам как да пропусне положението, създадено му с толкова финес от центрирането на Давид Раум.

В 76-ата минута Хари Кейн бе близо до гола, но Нойер се справи блестящо и отрази. 

В 88-ата минута Англия получи право да изпълни дузпа, след като Нико Шлотербек фаулира Хари Кейн. Ситуацията беше прегледана с ВАР поради съмнения за засада на англичанина, но такава нямаше. Кейн превърна дузпата в гол. Резултатът се запази до края и така двата тима не излъчиха победител.

  Сподели
324