Италия и Германия си поделиха по гол и по точка


FUTBOL-TV

Италия и Германия си поделиха по гол и по точка

 Италия и Германия не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от първия кръг в група 3, Лига "А" на Лигата на нациите. Срещата на "Ренато Дал`Ара" в Болоня завърши при резултат 1:1. 

Предвид характера на мача двамата селекционери Роберто Манчини и Ханс-Дитер Флик си позволиха да направят много експерименти със съставите си.

След четвърт час игра Серж Гнабри проби страхотно в наказателното поле на съперника и стреля, но Джанлуиджи Донарума се отчете с брилянтно спасяване. 

В 26-ата минута Томас Мюлер се включи добре в наказателното поле и моментално шутира към вратата, но защитата на Италия се справи.

Десетина минути по-късно Давиде Фратези опита удар от средно разстояние, но прати топката вдясно от целта. Секунди след това Джанлука Скамака получи добър пас на границата на наказелното поле и стреля към вратата, но нацели лявата греда. 

Отговорът на Германия беше подобаващ. Възпитаниците на Ханзи Флик организираха светкавична контра, при която за части от секундата гостите бяха с двама човека повече от италианските защитници. Мюлер пусна фантастичен пас за Горетцка, който обаче се засуети в решителния миг. Създаде се меле, като топката все пак стигна до Серж Гнабри. Крилото заложи на силата и запрати удар над вратата.

В 70-ата минута Италия поведе. Дебютантът Ньонто получи на десния фланг. Той си освободи пространство и центрира остро, успоредно на голлинията. Лоренцо Пелегрини изскочи зад германските защитници, изпревари Нойер и от близко разстояние нямаше как да пропусне.

Още в ответната атака Германия възстанови паритета. Резервата Хофман запрати топката около дузпата, където се създаде кратко меле. Бираги и Ачерби не се ориентираха по най-добрия начин, а притичалият Кимих стреля неспасяемо в мрежата. Домакините имаха претенции към сръбския рефер Йованович за игра с ръка на Тимо Вернер, но преразглеждането с ВАР не доведе до отмяна на гола.

Вратарят на домакините трябваше да прави ново важно спасяване в 79-ата минута след изстрел на Кимих, но отново се справи отлично.

В добавеното време гостите организираха опасна контраатака, завършила с удар от малък ъгъл на Раум, но Донарума внимаваше и се намеси решително.

На 7 юни Италия приема у дома Унгария. Германия пък ще има класически сблъсък с Англия.

  Сподели
353