Белгия и Нидерландия ще стартират равностойно


И. Ангелов

Белгия и Нидерландия ще стартират равностойно

Белгия - Нидерландия
Стадион: Балдуин, Брюксел
Дата: 03.06.2022 г.
Час: 21:45 ч.

Откакто миналата година Белгия загуби поредните срещи от Франция и Италия, тимът няма загуба в 4 двубоя, от които спечели 2. "Червените дяволи" нямат загуба в 8 поредни мача срещу Нидерландия, от които обаче бяха спечелени само 3. На старта на четвърта група от Лига на нациите двата гранда отново ще премерят сили.

При Нидерландия Луис ван Гаал пое и стабилизира отбора с девет поредни срещи без загуба, от които и бяха спечелени цели 6. 

Откъм състави, при домакините вратарят Тибо Куртоа се оттегли от тима с проблем в бедрото, получен на финала в Шампионска лига, като Джейсън Денайър също е аут. Еден Азар приближава завръщане след само 26 изиграни минути от февруари насам, като той бе резерва за Реал Мадрид в последната среща за сезона.

Под въпрос е настроението на домакините, след като талисманът Кевин Де Брюйне публично обяви в медиите, че за него това състезание е излишно допълнително натоварване за него и колегите му, което ще ги лиши от качествено възстановяване за нов сезон.

При гостите проблеми няма, като се предполага, че Ван Гаал ще заложи на трима централни бранители и Депай и Вегхорст в предни позиции.

Прогноза: Белгия - Нидерландия 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Нидерландия (Ван Гаал)
 
Флекен
   
Лихт
Дайк
Аке
Дъмфрис
Бергейс
Купмайнерс
Йонг
Блинд
Вегхорст
Депай
Азар
Лукаку
Брюйне
Караско
Витсел
Тилеманс
Мюние
Фертонген
Боята
Алдервайрелд
   
Кастийлс
 
Белгия (Роберто Мартинез)

Обоснована прогноза: Белгия - Нидерландия 2:2

  Сподели
382