"Анфийлд" не може да приема мачове от Евро 2028


Н. Гавазов

Стадион "Анфийлд" на Ливърпул бе премахнат от списъка на стадионите в Обединеното кралство, които могат да приемат мачове от Евро 2028.

Припомняме, че Англия, Шотландия, Уелс, Северна Ирландия и Ирландия подадоха съвместна заявка за домакинство на Евро 2028. Конкуренти на британците са Русия и Турция, но реално първата държава е вън от играта заради агресията на режима на военния престъпник и диктатор Владимир Путин в Украйна.

Според The ​​Sun, ръководството на ФА наскоро е уведомила Ливърпул, че "Анфийлд", въпреки легендарния си статут, няма да бъде включен в списъка с 16 стадиона, които ще бъдат готови да приемат европейски фенове.

Всичко е свързано с изискванията на УЕФА за размера на футболното игрище. За Европейското първенство тези размери трябва да са 105 на 68 метра. Дължината на игровата настилка на "Анфийлд" е само 101 метра.

Въпреки това европейските фенове все още могат да дойдат в Ливърпул. Очаква се списъкът да включва новия стадион с 53 000 места, който в момента се строи от Евертън.

  Сподели
694