Сенегал ще достигне финала в Купата на нациите


И. Ангелов

Сенегал ще достигне финала в Купата на нациите

Буркина Фасо - Сенегал
Стадион: Джапома Стейдиъм, Дуала
Дата: 02.02.2022 г.
Час: 21:00 ч.

Буркина Фасо достигна полуфиналите на Купата на нациите след минимална победа над Тунис. Тимът постигна това и без звездата си Бертран Траоре от Астън Вила, но той ще е необходим в този случай срещу звездната постройка на противника.

Сенегал се справи с Екваториална Гвинея с 3:1, като възстановилият се от травма Садио Мане се разписа заедно с друг върнал се от травма - Исмаила Сар. Тимът на символичния гост е от изключително качество, като всички без един от титулярните имена са играчи от топ първенствата в Европа.

В двата състава проблеми почти няма. При домакините единствено Данго Утара е с наказание, като потенциално и Джибрил Утара ще липсва с травма, макар да е под въпрос. Последният впечатли в първия си мач в турнира срещу Тунис, но напусна принудително във второто полувреме. Данго пък вкара победния гол в последния мач преди да бъде изгонен.

Гостите могат да разчитат на възстановени Исмаила Сар и Садио Мане, като в тима в момента няма никакви проблеми. Чейху Кояте вкара като се появи от скамейката в последния мач, с което може и да заслужи титулярно място.

Любопитна информация е, че само 1 от последните 29 полуфинала в Купата на нациите е завършил при 0:0. Този резултат бе с участието на Сенегал през 2019 г., когато тимът отстрани Тунис в продълженията. Очаква се тук фаворитът да свърши работата си в 90 минути.

Прогноза: Буркина Фасо - Сенегал 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Сенегал (Алиу Сисе)
 
Менди
   
Кулибали
Диало
Сар
Сис
Кояте
Менди
Гай
Сар
Дидху
Мане
Траоре
Банде
Баяла
Сангаре
Туре
Гира
Яго
Каборе
Тапсоба
Утара
   
Кофи
 
Буркина Фасо (Каму Мало)

Обоснована прогноза: Буркина Фасо - Сенегал 0:2

  Сподели
464