Ирландия ще вземе комфортна победа срещу Македония


М. Мехмед

Ирландия ще вземе комфортна победа срещу Македония

Предстоящата квалификация на Ирландия срещу Македония за Евро 2012 се очертава една от най-важните за момчетата на Джовани Трапатони, които се борят с Русия и Словакия за едно от челните места в група „Б". В приятелски мач ирландците допуснаха домакинска загуба с 1:2 от Норвегия, но по-късно пак в спаринг-среща надвиха комшиите си от Уелс с класическото 3:0. Целта на треньорското ръководство на островитяни е 6 точки от предстоящите два двубоя с Македония. Първият от тях ще се играе утре в ирландската столица Дъблин от 19:45 часа, а реваншът на 4-ти юни. В този мач домакините ще могат да разчитат на най-големите си имена Деймиън Дъф и Роби Кийн, също така и на 23-годишната звезда Дарън Гибсън от Манчестър Юнайтед. Голямо впечатление в състава на Ирландия прави липсата на 31-годишния вратар Шей Гивън, който е рекордьор по участия с националната фланелка. Двама от неговите заместници все още нямат официални мачове, а другият страж Кейрън Уестууд е пазил за Ирландия в едва 5 срещи.

За разлика от изминалите години, сега Македония играе в група, която е далеч по-равностойна. За сетен път обаче си пролича, че западните ни съседки все още не са готови да се преборят с изявените отбори за участие в голям форум. Безспорно звездата на македонците е нападателят на Интер Горан Пандев, който отново ще бъде най-голямата заплаха пред вратата на Ирландия. В предни позиции най-вероятно треньорът Мирсад Йонуз ще заложи единствено на него. Ако погледнем състава на македонците, тимът е изграден от немалък брой футболисти с по над 30 срещи за националната гарнитура. Велис Сумуликоски, Илчо Наумоски, Горан Попов, Дарко Тасевски и Игор Митрески са все опитни бойци в международната арена. Преди утрешното гостуване в Дъблин, Македония направи нулево равенство с Албания в приятелски двубой, след което допусна минимални загуби с по 0:1 от Китай и Камерун.

За да запази борбата си за класиране на Евро 2012, Ирландия трябва да вземе три точки срещу Македония. Възпитаниците на Джовани Трапатони играят стабилно у дома, което несъмнено ще бъде най-големият им плюс в тази среща. Прогнозата ни е здрава битка, много емоции и комфортна победа за ирландците.

Точен резултат: Ирландия - Македония 2:0

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140