Мароко продължава с победния ход, Малави с първа победа


Н. Гавазов

 Мароко продължава с победния ход, Малави с първа победа

Проведоха се още два мача от петъчната програма на груповата фаза на Купата на африканските нации.

В среща от група В Малави успя да направи обрат срещу Зимбабве и постигна победа с 2:1. Резултатът бе открит от халфа на зимбабвийците Исмаил Вади в 38-та минута. "Пламъците" изравниха до почивката чрез усилията на нападателя Хелингс Манго, който се възползва от асистенция на Франсиско Мадинга в 43-та минута. Мадинга оформи дубъл 13 минути след подновяването на играта и така донесе победата на Малави.

Малави събра три точки след втория кръг на груповата фаза на турнира и заема трето място в таблицата за класиране. Зимбабве е с две загуби и на практика отпадна от състезанието. Първите две места се делят от Гвинея и Сенегал, които имат по 4 точки.

В паралелен мач, но от група С се срещнаха Мароко и Коморските острови. Очаквано, "атласките лъвове" постигнаха победа с 2:0. Полузащитникът на Стандард Лиеж Селим Амалах откри резултата в 16-та минута. Точка в спора постави нападателят на АЗ Алкмар Закария Абукал, който бе точен в 89-та минута.

Мароко събра 6 точки от два мача, осигурявайки си класиране за плейофите, а Коморските острови са с две загуби от две срещи и са последни в квартета.

  Сподели
327