Стърлинг иска световна титла


Н. Гавазов

Стърлинг  иска световна титла

Старши -треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт и нападателят на "Трите лъва" Рахим Стърлинг дадоха интервю за BBC Radio 4.

Под ръководството на Саутгейт Англия завърши четвърта на Световното първенство през 2018 г. и спечели сребърни медали на Евро 2020. Стърлинг отбеляза, че наставникът е сплотил отбора и е направил така, че е приятно да играеш за националния отбор: "Ние знаем, че когато си свободен в мисленето си и можеш да бъдеш себе си, да изразяваш себе си правилно, можеш да покажеш най-добрия футбол, на който си способен".

След това Рахим говори и за целите пред тима.

"След Евро 2016 пресата буквално ни смачка. Преживяхме наистина трудни времена, отборът загуби увереност в собствените си способности. И когато Гарет дойде в отбора, той ни помогна да разберем, че има негативни аспекти, но заедно можем да се справим с тях. И започнахме да растем като цяло. Това единство може да се види с просто око. Имаме отличен отбор. Момчетата са в разцвета си, гладни за победи и готови да докажат своето превъзходство. Освен това имаме прекрасен треньор, който създава атмосферата, необходима за победи. И няма нищо по-важно от това да спечелиш значителен трофей за Англия“, съобщи Стърлинг.

Отборът на Англия премина квалификационния кръг на Световното първенство без загуба, с шест точки пред Полша, която завърши на второ място във втора група.

  Сподели
404