Сантош: Ще си тръгна, ако не класирам Португалия за Световното


Н. Гавазов

Сантош: Ще си тръгна, ако не класирам Португалия за Световното

Старши -треньорът на португалския национален отбор Фернандо Сантош заяви, че ще подаде оставка, ако не може да изведе националния си отбор на финалите на Мондиал 2022 чрез плейофи.

"Откакто се присъединих към Португалската футболна федерация през 2014 г., винаги сме обсъждали и анализирали всичко. Винаги и при всякакви обстоятелства сме преговаряли. Нашата Федерация е много взискателна към мен. И аз също съм много взискателен към себе си.

Вчера говорихме за нашето виждане за моментното състояние на нещата в националния отбор на Португалия и разбрахме, че аз съм човекът, който трябва да продължи да работи с отбора в квалификациите за Световното първенство.

След поражението от Сърбия не говорихме за моята оставка. И дори не се сетих за нея. През 2014 г. обещах, че когато не постигна целта си, ще си тръгна. Все още не сме пропуснали нито един турнир. Винаги сме си поставяли цели и сме ги постигали.

Какво ще се случи, ако Португалия все пак не се класира за Мондиал 2022? Това няма да стане. Но дори и това да се случи, аз ще си тръгна", заяви Сантош.

  Сподели
227