Сърбия поднесе изненадата срещу Португалия


FUTBOL-TV

Сърбия поднесе изненадата срещу Португалия

Португалия загуби от Сърбия с 1:2 в последен мач от група А на световните квалификации. Иберийците бяха близо до директно класиране за Световно, но инкасираха поражение.

Началото за домакините бе страхотно, защото те поведоха още във 2-ата минута. Ренато Санчес напредна и реализира с прецизен изстрел, за да даде предимство на иберийците. Гостите претендираха за нарушение, но такова не бе отсъдено. 

Сърбите опитаха да реагират и Милинкович-Савич вкара с атрактивна задна ножица, но попадението бе отменено заради нарушение в по-ранната фаза на атаката. Гостите започнаха да владеят повече топката и Влахович удари гредата в 13-ата минута, когато бе намерен на добра позиция, но нямаше късмет. Нападателят не успя да се справи и при добавката, стреляйки над целта. 

В 33-ата минута Сърбия най-накрая изравни. Руй Патрисио допусна сериозна грешка след удар на Душан Тадич от средно разстояние и позволи на топката да влезе във вратата му. 

След почивката Ренато Санчес опита да вкара втория си гол в мача, но ударът му от близко разстояние бе блокирано от бранител на гостите. В крайна сметка в 90-ата минута Сърбия вкара втори гол. Александър Митрович получи отлично подаване от Душан Тадич и с глава се разписа за 2:1.

Така воденият от сръбската легенда Драган "Пикси" Стойкович отбор спечели Група "А" с 20 точки, като единствен не допусна поражение и директно се класира за Мондиал 2022. Кристиано Роналдо и компания пък останаха на второ място в крайното подреждане и ще трябва да търсят класиране за шампионата в Катар чрез баражите.

  Сподели
257