Франция спечели "Лига на нациите"


FUTBOL-TV

Франция спечели

Франция спечели турнира "Лига на нациите". На финала в Милано, "петлите" се наложиха с 2:1 над Испания и по този начин се поздравиха с трофея.

Първата част бе по-скучна. Пет минути преди почивката Рафаел Варан получи контузия и се наложи да напусне терена, а на негово място влезе Дайо Упамекано. Тепърва ще става ясно какво е състоянието на Варан.

През второто полувреме обаче на терена стана доста интересно. В 64-ата минута Тео Ернандес бе близо до гола, но разтресе горната греда зад Симон. Топката тупна, близо до голлинията, но пред нея - гол нямаше. В ответната атака на испанците се стигна до попадение. Бускетс намери Оярсабал, който се справи с натиска на Упамекано и с диагонален удар откри резултата. Останаха леки съмнения за засада при подаването, но в крайна сметка реферът посочи центъра.

Бензема изравни светкавично резултата. Намиращият се в топ форма нападател на "петлите" прониза иберийците с чудесен шут от границата на наказателното поле. Асистенция бе на сметката на Килиан Мбапе. Последният път се разписа за пълния обрат. Това се случи в 80-ата минута, когато Мбапе беше изведен очи в очи с вратаря от Тео Ернандес и той успя да се разпише. Впоследствие ВАР разгледа предишна ситуаця, но голът бе зачетен, тъй като не е имало нарушение.

В 89-ата минута Лорис с блестящ рефлекс извади удар на Алонсо. До края испанците опитаха да стигнат до втори гол, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

  Сподели
506