Италия ще стигне финал през Испания


И. Ангелов

Италия ще стигне финал през Испания

Италия - Испания
Стадион: Сан Сиро
Дата: 06.10.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Европейският шампион Италия ще търси да добави още злато със спечелване на УЕФА Лига на нациите, но преди да достигне финал тимът трябва да играе срещу Испания, а формата е повод за притеснение на домакините тук. Откакто Италия победи Англия на дузпи през лятото на Евро 2020, тимът направи още 2 равенства в последващите 3 срещи.

Испания има да си отмъщава на Италия, макар тази версия да не се тиражира особено в медиите. В полуфиналите на Евро 2020 тимът загуби от този противник на дузпи, като може би в редовното време бе заслужена победа. Няма да е изненада ако отново видим равенство в редовното време тук.

Откъм състави, при домакините Чиро Имобиле е далеч от формата си през лятото, като в последните 30 мача той има 9 гола за Лацио. Матео Пешина получи травма последно за Аталанта и пропуска, като бе заменен в състава с Федерико Димарко. Както по време на Евро 2020, много се залага на Федерико Киеза в нападение.

При гостите Маркос Йоренте от Атлетико Мадрид напусна състава с контузия. Браис Мендес от Селта Виго пък бе повикан да замести контузен Педри, и също се контузи, поради което в тима бе привикан Серхи Роберто. Алба и Гая са аут в защитата и Маркос Алонсо получи първа повиквателна от 2018 г., като ще се конкурира с Регилон. Формата на Давид Де Хеа за Манчестър Юнайтед може да му върне титулярна позиция за сметка на Унай Симон от Атлетик Билбао.

В последния мач на Италия Мойзе Кен показа добра форма с 2 гола в 5:0 над Литва. Феран Торес пък вкара и в двата последни мача за Испания. Испанците нямат победа в Италия от 1971 г., когато треньорът на "Ла Фурия" Луис Енрике не е бил навършил 1 година след раждането си.

В този мач Италия отново залага рекорда, който постоянно подобрява - 37 мача без загуба поред (30 победи и 7 равенства).

Прогноза: Италия - Испания 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Испания (Луис Енрике)
 
Хеа
   
Лапорте
Торес
Азпиликуета
Регилон
Коке
Бускетс
Гави
Сарабиа
Торес
Оярзабал
Инсине
Кен
Киеза
Верати
Жоржиньо
Барела
Емерсон
Лоренцо
Киелини
Бонучи
   
Донарума
 
Италия (Роберто Манчини)

Обоснована прогноза: Италия - Испания 2:1

  Сподели
360