Бразилия призова осем футболисти от ВЛ


Н. Гавазов

Бразилия призова осем футболисти от ВЛ

Осем играчи от клубовете от Висшата лига са повикани в националния отбор на Бразилия за предстоящите квалификации за Световното първенство през 2022 г.

Напомняме, че по време на предишната международна пауза клубовете от Висшата лига не пуснаха играчите си в националните отбори, които след завръщането си във Великобритания ще трябва да излежат 10-дневна карантина в хотел.

Тази ситуация се превърна в скандал, тъй като ФИФА дисквалифицира такива футболисти, като вдигна санкциите си по -малко от ден преди началото на кръга във Висшата лига.

Изискването за карантина при завръщане от страните от "червения списък“ все още е в сила, но това не попречи на бразилците да се обадят на Алисон и Фабиньо от Ливърпул, Едерсон и Габриел Жезуш от Манчестър Сити, Емерсон от Тотнъм, Тиаго Силва от Челси, Фред от Манчестър Юнайтед и Рафиньо от Лийдс.

Според Sky Sports в момента се водят дискусии за изключване на карантината за играчите от Висшата лига, в противен случай скандалът може да се повтори.

Добавяме, че през октомври бразилският национален отбор ще играе срещу Венецуела, Колумбия и Уругвай, като последният мач ще се проведе в петък сутринта, 15 октомври.

  Сподели
318