Късен гол спаси равенството за Полша срещу Англия


FUTBOL-TV

Късен гол спаси равенството за Полша срещу Англия

Полша и Англия завършиха 1:1 в европейска квалификация за Световното първенство в Катар догодина. Срещата се игра във Варшава и бе сравнително интересна.

Първата част бе по-скучна, но след почивката се стигна до попадения.  В 61-вата Магуайър засече с глава след центриране от фаул и кълбото се отби в дясната греда. Така или инача, реферите бяха отсъдили засада и да имаше гол, то той нямаше да е редовен.

В 71-ата минута Левандовски стреля по земя, но Пикфорд спокойно спаси. Минута по-късно Англия поведе. 

Хари Кейн получи пред наказателното поле, остана свободен и реши да стреля от 23-24 метра. Получи се фалц, който обърка Шченсни, който не успя да реагира навреме и така топката се заби в долния ляв ъгъл на вратата. Това бе 41-ото попадение на нападателя с националния екип и едва второто дошло с удар извън наказателното поле.  

В 81-вата вратарят Пикфорд опита да изрита топката силно напред, но кълбото срещна тялото на притичалия Карол Швидерски и се запъти към мрежата, но стражът все пак успя да го хване навреме.

Драмата настъпи в добавеното време, когато Лева влезе в ролята на подавач, центрирайки към Шимански, който нямаше как да бъде спрян от Люк Шоу - 1:1.

Въпреки равенството Англия запазва лидерската си позиция с 16 точки, втори е Албания с 12, а тройката допълва Полша с 11. Унгария е на четвъртата позиция с 10 пункта, следван от Андора с 3 и Сан Марино с 0.

  Сподели
247