Испания без проблеми срещу Грузия


FUTBOL-TV

Испания без проблеми срещу Грузия

Испания се завърна на победния път с разгром с 4:0 срещу Грузия в мач от група "В" на световните квалификации по футбол. Така отборът на Луис Енрике оглави класирането с точка пред отбора на Швеция, който обаче е перфектен до момента с три победи от три мача 

На "Нуево Естадио Виверо“ в Бадахос възпитаниците на Луис Енрике излязоха напред в резултата още в 14-ата минута, когато Хосе Гая отправи удар от границата на наказателното поле след избита след ъглов удар топка. Кълбото изненада вратаря на гостите Георги Лория и мина през протегнатите му ръце и се спря в мрежата на вратата зад него.

Десетина минути по-късно Испания удвои преднината си, след като тимът на Луис Енрике организира отлична атака, а Карлос Солер с великолепен изстрел под напречната греда вкара.

Малко преди почивката се стигна и до трето попадение във вратата на грузинците, като негов автор стана нападателят на Манчестър Сити Феран Торес. 

Крайният резултат оформи Пабло Сарабия малко след изтичането на час игра. Тогава "Ла Фурия Роха“ направи светкавична контратака, при която топката стигна до Пабло Форналс, който с пас през цялото наказателно поле намери Сарабия, който с красив фалцов удар с левия крак подпечата успеха на своя отбор.

Освен това, в продължението на мача футболистът на Спортинг Лисабон видя как втори негов гол е отменен от съдията Тиаго Мартинш от Португалия.

С успеха испанците излязоха начело в класирането с 10 точки, но имат и два мача повече от втория Швеция, който е с 9. Директно класиране за Мондиал 2022 получава само победителят в групата, в която са още Косово, Гърция и Грузия. 

  Сподели
168