Арнолд: Не играя добре в момента


И. Ангелов

Арнолд: Не играя добре в момента

Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд сподели мнението си, че не чувства играта си на нивото на клуба когато излезе за националния отбор на Англия. Според него нивото му е посредствено и не оправдава титулярно място. Арнолд пропусна Евро 2020 със страната си след като получи контузия в загрявката още в първия мач на отбора.

В 13 срещи за национала бранителят има 1 гол, но вярва, че формата му е спаднала от 2019 година, когато той блестя в Лига на нациите:

"Тогава мислех, че играя наистина добре, но след това не успях да намеря тази форма. Представянията ми станаха посредствени за моя стандарт и трябва да се подобря. Бих казал, че тук има много по-голяма конкуренция за мястото.

"В клуба ми аз съм титуляр и играя повечето мачове. Аз мисля, че просто трябва да намеря формата и нивото, на което искам да бъда и изисквам за себе си. За сега не мога да достигна тази летва. С Англия играем различна система с различни играчи. Това не е оправдание, но е трудно да намериш стабилност и форма когато не си на терена с едни и същи хора ежедневно. Всеки би се затруднил с това.

"Чувствам, че откакто съм в състава аз не съм най-добрата версия на себе си. Не се представям както за клуба ми и очаквам повече от себе си когато играя за Англия. Надявам се следващата седмица да получа шанс и да се представя на ниво. Искам трофеи с Англия и искам да съм титуляр. Искам да съм лидер на отбора. Мисля, че тези неща са постижими.

"Аз съм десен бек. Играл съм цялата си кариера като такъв и не съм експериментирал много. В големи мачове във Висшата лига не съм се местил в полузащитата, но вероятно мога да играя и там, никога не знаеш. Просто опитвам да играя футбол. Опитвам да помогна на тима колкото мога. Включвам се и влияя на играта, създавам шансове и искам да нараня противника.

"Когато се намеря с топка на фланга, но дори и навътре, за мен няма значение. Аз искам да нараня съперника и да го пречупя. Като цяло има само двама души, чието мнение мога да променя и това са двамата ми мениджъри. Те са тези, които правят решения."

  Сподели
283